Vejret i Sardinien og bedste rejsetidspunkt

Sardinien

Sardinien har et subtropisk middelhavsklima. Somrene er varme og tørre, mens vintrene er våde og milde. Temperaturerne når ofte op i de tropiske 30'ere om sommeren og falder sjældent under frysepunktet om vinteren. Øen kan prale af 300 solskinsdage om året, hvilket især vil blive værdsat af dem, der tager til Sardinien for at se havet. Den gennemsnitlige havtemperatur om sommeren er omkring 25°C.

Selvom Sardinien er en relativt stor ø, er vejret ens i nord og syd. Vestkysten og de bjergrige områder i midten af Sardinien er mere blæsende.

Find det bedste strandresort på Sardinien

Vejr og temperaturer hele året

Her er, hvordan vejret på Sardinien ser ud i hver måned af året

Vejret i januar

Januar på Sardinien er den perfekte måned til at udforske byer og landsbyer eller til roadtrips på tværs af øen. Temperaturerne ligger normalt omkring 14°C i løbet af dagen. Der kan ligge sne på de højeste dele af bjergene, og januar er den måned, hvor der er størst chance for, at det eneste skisportssted, Bruncu Spina, er åbent.

Regnbyger forekommer i gennemsnit 7 dage om måneden, men de er normalt ikke langvarige.

Vejret i februar

Februar er en af de mest regnfulde måneder på Sardinien, især på den nordlige del af øen.

Alligevel er der ingen grund til at bekymre sig om at komme rundt i byerne og seværdighederne, da det i gennemsnit kun regner 8 dage om måneden, og de fleste af disse er korte byger. Temperaturerne i februar ligger i gennemsnit omkring 15°C.

Vejret i marts

Den sidste vintermåned er stadig ideel til at udforske Sardinien helt uden turister, køre rundt i byerne og nyde den autentiske atmosfære.

Marts kan være ubehageligt blæsende på kysten, men temperaturerne stiger allerede til et gennemsnit på omkring 17°C, og de højeste temperaturer er ofte over 20°C. Det gennemsnitlige antal regnvejrsdage er 8 pr. måned, og det regner relativt ofte, men kun i korte byger.

Vejret i april

Aprilvejret er den sidste måned, hvor der forekommer relativt hyppige (men korte) regnbyger. Temperaturerne stiger normalt til 19 °C og kommer ofte over 25 °C.

Men det er bestemt ikke tid til en dukkert i havet endnu, så april er ideel til byture, sightseeing og vandreture, hvor vejret vil være ideelt - hverken varmt eller koldt.

Vejret i maj

Den sidste måned med rent forår er perfekt til vandre- og cykelture på Sardinien. Gennemsnitstemperaturen ligger på omkring 24°C, og der kan være op til 30°C.

Der er sporadisk regn i form af korte byger, men det er stadig for koldt til at bade i havet, og især havet er langt fra at blive varmet op til niveauer, der passer de fleste rejsende.

Vejret i juni

Den første sommermåned er starten på lavsæsonen på Sardinien, og mod slutningen af måneden er det allerede ved at blive højsæson. Gennemsnitstemperaturen stiger til 28°C, men overstiger ofte 30°C i løbet af dagen.

Havvandet, især i de lavvandede områder, er allerede begyndt at blive behageligt varmt, og sommerens badeferie er i fuld gang. Regn er ret usædvanligt, med kun meget lette byger i gennemsnit 3-4 dage om måneden.

Vejret i juli

Juli på Sardinien er typisk en sommermåned, hvor sæsonen er i fuld gang. Temperaturerne er i gennemsnit 31°C langs kysten, men når som regel op på 40°C mindst et par dage om måneden.

Regn er sjældent, og himlen er skyfri i hele juli.

Vejret i august

August er den varmeste måned på Sardinien og den måned med det absolut højeste antal turister. De normale dagtemperaturer ligger på 32°C, med nogle få dage, der kan nå over 40°C.

August er også den varmeste måned for havet, som i de lavvandede bugter kan være ubehageligt varmt på samme niveau som luften. Regn og overskyet himmel er meget sjældent i august.

Vejret i september

I hele september er vejret på Sardinien typisk sommerligt med meget mere behagelige temperaturer end i ferierne. De stiger til et gennemsnit på 28°C med mindre risiko for ekstrem varme.

Havvandets temperatur er dejligt sommerlig, og du kan sagtens svømme på alle strandene.

Selvom det regner ca. 4 gange oftere i september end i august, er det kun meget lette, korte byger, som ikke vil forstyrre din ferie.

Vejret i oktober

Selv i oktober kan du nyde en klassisk sommerferie på Sardinien. Den gennemsnitlige dagstemperatur ligger mellem 22 og 24 °C, men når ofte op på 30 °C.

Havet er stadig behageligt varmt fra sommeren, især i de lavvandede bugter på det nordlige Sardinien. Regnbygerne er korte og forstyrrer i gennemsnit kun 5 dage om måneden.

Sammenlign priser på biludlejning på Sardinien

Vejret i november

I november er det kun de hårdføre, der vil svømme på Sardinien. Normale dagtemperaturer stiger til 19°C, men aftenerne har tendens til at være blæsende og kolde.

Det regner i gennemsnit 7 dage om måneden, for det meste i lette byger. Det gør november til en god måned for vandreture og byrejser.

Vejret i december

December er den mest regnfulde måned på Sardinien, hvor det regner omkring dobbelt så ofte som i resten af landet. Generelt er der dog mere tale om byger, og langvarige regnskyl er sjældne. Temperaturerne falder til omkring 15 °C.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Sardinien - Vejret er stort set det samme i hele regionen

Måned
Vejret
Luft
Vand
januar
regnfuld
15 °C
14 °C
februar
regnfuld
15 °C
14 °C
march
regnfuld
17 °C
14 °C
april
solrig
18 °C
15 °C
kan
solrig
23 °C
17 °C
juni
sol
28 °C
21 °C
juli
sol
31 °C
25 °C
august
sol
31 °C
26 °C
september
solrig
27 °C
24 °C
oktober
solrig
22 °C
21 °C
november
regnfuld
18 °C
18 °C
december
regnfuld
15 °C
15 °C

Hvornår skal man gå til Sardinien

Hvornår er det bedste vejr og de laveste priser i Sardinien?

Hvad er de bedste måneder at besøge?

Sardinien er en helårsdestination, og hver sæson byder på gode betingelser for forskellige aktiviteter.

Sommerferie (juli-august)

Øen oplever sin største tilstrømning af turister i sommerferien, hvor folk strømmer til badebyerne for at nyde de varme dage.

I august er strandene fyldt med hundredvis af italienere, der kommer hertil for at holde en måneds ferie. August er derfor den tid på året, hvor overnatningspriserne er højest (op til 15-20% højere end i juli).

Find det bedste strandresort på Sardinien

Forår og efterår

Hvis du vil undgå de største menneskemængder, anbefaler vi, at du rejser til Sardinien fra april til juni eller fra midten af september til oktober.

Lavsæsonen byder på omskifteligt vejr og køligere hav, men i modsætning til højsæsonen er den fantastisk til vandre- og cykelture.

Fra april og frem begynder temperaturen langsomt at stige og når op i de behagelige 20'ere. I midten af september ophører øens varme dage, og temperaturen falder til behagelige 26°C.

Uden for sæsonen

Det kan ikke rigtig betale sig at tage til Sardinien i lavsæsonen. Dagene er korte og kolde, ligesom her, og mange steder er lukket (også nogle hoteller). De fleste turister tager hertil i forbindelse med karnevallet, som fejres flere steder på øen.

Fra november til marts kommer temperaturen ikke over 20 °C, og det er meget regnfuldt. De mest regnfulde måneder er november, december og februar.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.