Billeje i Sardinien

Sardinien

Selv om Sardinien har en ret veludviklet busservice, kan mange steder nås 1-2 gange om dagen, mens nogle strande slet ikke kan nås. Derfor er det at leje en bil den bedste måde at opleve Sardiniens skønhed på.

Hvor, hvornår og hvordan man booker en bil på Sardinien

Når du booker en bil hos et biludlejningsfirma, er det generelt billigere, jo tidligere du booker. Det gælder især på Sardinien, hvor priserne varierer med titusindvis af procent om vinteren og sommeren.

For at foretage en reservation anbefaler vi at bruge en af sammenligningsmotorerne for alle biludlejningsfirmaer, som vil sortere resultaterne i henhold til dine valgte kriterier.

Den bedste løsning er at leje en bil direkte i en af de tre internationale lufthavne. Tjek den aktuelle tilgængelighed og priser på biler:

Priser på biludlejning i Sardinien

At leje en bil på Sardinien er billigt i lavsæsonen og meget dyrt i højsæsonen. Prisen afhænger af længden af lejemålet, jo længere lejemålet er, jo billigere vil dagsprisen være. Jo tidligere du booker bilen på Sardinien, jo billigere bliver lejen. Eksempler på priser (det første beløb er ved booking ca. 5 måneder før rejsen, det andet beløb ved booking 1 måned før rejsen for at illustrere forskellen):

  • 7-dages leje om sommeren - fra 250 eur
  • 4-dages leje om sommeren - fra 100 eur
  • 7-dages leje om vinteren - fra 120 eur
  • 4-dages leje om vinteren - fra 80 eur

Læs altid de detaljerede lejebetingelser og især forsikringen, som du også kan finde på Booking.com. Nogle udlejningsfirmaer inkluderer forsikring i den endelige pris, andre steder skal du betale ekstra, mellem 5 eur og 10 eur pr. dag afhængigt af biltype og lejemålets længde.

Internationalt kørekort og andre dokumenter

Sardinien er en del af EU, så det er ikke nødvendigt at have et internationalt kørekort. Udlejningsfirmaet accepterer også et nationalt kørekort fra et hvilket som helst EU-land.

Hvis du har et kørekort fra et land uden for EU, Norge, Schweiz eller Island, skal du anskaffe et internationalt kørekort sammen med dit kørekort.

Biludlejningsfirmaer kræver normalt et kreditkort for at leje en bil, og vil ofte låne ud på et betalingskort, men enten på mindre favorable vilkår eller med et meget højt depositum, der ofte overstiger 1.000 euro.

Benzinpriser og parkering

Benzin er dyrt på Sardinien, og priserne ligger over gennemsnittet sammenlignet med andre steder i Europa.

Priserne varierer fra 1,65 euro til 2 euro pr. liter.

Der er en god tæthed af tankstationer, og du finder tankstationer i alle større byer. Du kan f.eks. se en prisgraf på følgende hjemmeside: fuel-prices.eu/Italy

Det er nemt at parkere på Sardinien, og der er store parkeringspladser ved de fleste strande og turistattraktioner. På langt de fleste af de lidt mere turistede destinationer er der dog betaling for parkering - ca. 5 til 8 euro pr. dag, endnu mindre i byerne.

Trafik og trafikregler

Hovedvejene er i meget god stand, mens bivejene er meget snoede og ofte i meget dårlig stand.

Italienernes mere afslappede syn på trafikregler bør tages i betragtning. De kører ikke direkte farligt, men især i vejkryds i mindre landsbyer er det en god idé at være forsigtig, selv når man kører på hovedvejen.

Trafikreglerne ligner alle andre europæiske lande.

Hastighedsgrænsen er 50 km/t i landsbyen og 110 km/t uden for landsbyen. Men på grund af det bjergrige terræn kan man næsten ikke køre 80 km/t uden for motorvejene. Reglerne er de samme i rundkørsler (køretøjer, der kører rundt i rundkørslen, har forkørselsret, og du bruger dit blinklys, når du forlader rundkørslen).

Vær opmærksom på, at brugen af blinklys på Sardinien er meget sjælden.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.