Arbatax

Arbatax

Byen Arbatax er centrum for Sardiniens centrale østkyst og udgør sammen med Santa Maria Navarrese, 5 km væk, et par vigtige feriesteder og udgangspunkter for udflugter rundt på øen.

De 10 billigste hoteller på Sardinien

Strande og svømning

En smuk strand strækker sig hele vejen langs kysten mellem Arabtax og Santa Maria Navarrese, over 5 km lang og omkranset af høje fyrretræer, der giver naturlig skygge. På trods af de ideelle badeforhold er stranden halvtom selv i sommersæsonen, sandsynligvis på grund af den større afstand fra de største turiststrømme.

Stranden har flere navne i forskellige dele: Spiaggia di Pollu, Spiaggia del Lido delle Rosse, Spiaggia di Isula Manna eller Riva di Ponente. I nærheden af byerne finder du flere forfriskningsboder, udlejning af solsenge og parasoller samt vandsportsfaciliteter på stranden. Omvendt, jo længere væk du kommer, jo mere natur og færre mennesker finder du på stranden.

  • Fint, hvidt sand
  • Stejlere indgang til vandet

En anden lang sandstrand starter lige i centrum af Arbatax og løber sydpå, men den er ikke så populær, primært på grund af de hyppige alger og andet affald.

De røde klipper

Rocce Rosse, de røde klipper, er en populær attraktion lige i Arbatax. Den fotogene klippekyst, hvis klipper er farvet i dyb orange til rød, omgiver hele den østlige spids af byen omkring Parco Batteria. Det lettest tilgængelige sted for et smukt foto er lige ved Arbatax havn.

Indkvartering

Da Arbatax ikke er en af de mest berømte destinationer på Sardinien, er overnatningspriserne lidt lavere. Alligevel betaler du i højsæsonen ikke mindre end 75 euro pr. nat for et gæstehus til 2 personer, mens klassiske hoteller starter ved 100 euro og opefter.

Hoteller og indkvartering i Arbatax

Transport

Arbatax er en stor havn, så det er nemt at komme dertil i bil, da der er skilte til byen på stort set alle hovedveje på Sardinien.

Byen kan også nås med bus. Der er også et tog, men det er kun sommertoget Trenino Verde, der kører regelmæssigt.

Med bus fra Arbatax skal man først til den nærliggende større by Tortoli, som betjenes af linjerne 303, 305 og 9130.

Fra Tortoli kan du allerede nå de andre hoveddestinationer på Sardinien: Cagliari (bus 103), Santa Maria Navarrese (bus 301, 303), Nuoro (bus 303), Orosei (bushttp://app.arstspa.it/quadri/521.html521).

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.