Gola Su Gorropu

Med Gorrop

Kløften Gola Su Gorropu (eller Gola di Gorropu) betragtes som den største og dybeste kløft i Italien og en af de dybeste i Europa.

Find et hotel midt i naturen

Gorropu-kløften er et af Sardiniens mest afsidesliggende steder med uspoleret natur og betagende udsigter.

Kløftens monumentale dimensioner

På det dybeste sted er kalkstensvæggene op til 500 meter høje, mens kløftens bredde varierer fra 4 til flere titalls meter, efterhånden som den bliver bredere fra kanterne og ind mod midten.

Sammenløbet har i århundreder været formet af den lille Flumineddu-flod, som i dag kun har vand nogle få dage om vinteren.

Sådan kommer du derhen

Man kan kun komme ind i kløften til fods i ret vanskeligt terræn. Gode vandrestøvler og masser af vand er et must, for ellers kan turen ikke gennemføres.

Stien kræver dog ingen bjergbestigningsevner og er overkommelig for den gennemsnitlige trænede rejsende.

Der er to hovedruter til kløften:

  • Fra Genna e'Silana-passet til hovedvejen SS125. I starten af ruten finder du gratis parkering, forfriskninger og Gorrop Hotel. Vejen til kløften fører gennem et smukt, men udfordrende bjerglandskab og er 4,6 km i én retning med en stigning på ca. 700 meter. Se det detaljerede kort over ruten. Beregn ca. 4,5 timer i alt til turen tur-retur.
  • Fra Sa Barva-broen for enden af den lille asfaltvej. Den fører også fra SS125, og mellem kilometer 200 og 201 er der en skiltet afkørsel til "Gorrop" og "Tiscali". Følg denne asfaltvej i ca. 11 km til parkeringspladsen. Vejen er lettere end den ovennævnte mulighed, men den er meget længere - 6,7 km i den ene retning, se rutekortet.

Hvis du ikke har en bil, er det kun den første mulighed på ruten fra passet, hvor der er et busstoppested, der kommer i betragtning. En gang om dagen kører linje 303 altid tidligt om morgenen fra byerne Arbatax, Tortoli, Baunei og Santa Maria Navarrese, og den vender tilbage tidligt på eftermiddagen.

Linje 521 kører også igennem her, men på grund af tidspunkterne er der ikke meget turisttrafik.

Entré

Entréen til Goroppu Canyon er 5 euro og kan kun betales kontant.

Parkering i begge ender koster 10 eur pr. dag.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.