Cala Gonone

Cala Fuili

Cala Gonone ligger ved bredden af Golfo di Orosei, hvis strande er blandt de smukkeste i Europa, især de afsidesliggende Cala Mariolu og Cala Luna, som kun kan nås fra Cala Gonone med båd.

De 10 billigste hoteller på Sardinien

Cala Gonone ligger i et fantastisk landskab med stejle kalkstensbjerge, og bare det at køre ned ad den snoede vej fra højsletten til kysten er en stor oplevelse.

Strande og svømning

Ud over de ovennævnte strande kan man også bade direkte i Cala Gonone.

En stille promenade fuld af små restauranter og butikker ligger langs den smukke, forrevne kystlinje med en kuperet baggrund. De lokale strande er meget rene og dækket af fint gyldent til rødt sand . De er udstyret med udlejning af solsenge og parasoller, brusere, toiletter og forskellige former for vandsport.

Strandene i Cala Gonone er rolige og intime med meget nem adgang - de ligger praktisk talt lige i centrum af byen.

Cala Fuili Strand

En lille vej fører sydpå mod Golfo di Orosei-bugten, og for enden af den ligger den smukke stenstrand Cala Fuili. Denne strand er en af de mest tilgængelige af de fantastiske bugter i Orosei-bugten.

Faktisk kan man køre helt op til stranden ad asfaltvejen og parkere på den lille gratis parkeringsplads.

Bådture

Cala Gonone er et af de steder, hvorfra man kan tage en bådtur langs Golfo di Orosei-kysten, hvor man møder de smukkeste hjørner af Sardinien.

Oplev f.eks. stranden Cala Luna eller Cala Mariola og tag på en dagstur med båd.

Returbilletter koster fra 45 eur til 60 eur afhængigt af sæsonen, og det er bare at gå en tur rundt på havnen, hvor du finder mange tilbud fra forskellige rederier.

Overnatning i Cala Gonone

Forvent hovedsageligt mindre privat indkvartering, lejligheder og gæstehuse i Cala Gonone. Priserne her i højsæsonen starter på 100 euro pr. nat for to, men hvis du bestiller i god tid (ca. 5-7 måneder), kan du få priser på under 90 euro pr. nat.

Sådan kommer du dertil

Cala Gonone nås via den nye SP26-vej, som forgrener sig fra hovedringvejen rundt om Sardinien syd for Dorgali.

Parkeringen i Cala Gonone er gratis og koster 0,50 eur pr. 30 minutter, dog maks. 8 eur pr. dag.

Sammenlign priser på biludlejning på Sardinien

Hvis du ikke har en udlejningsbil, kan du også tage en bus til Cala Gonone. Fra indlandsbyen Nuoro, hvortil der er hyppige forbindelser fra Cagliari, Olbia og Sassari, kører buslinje 520 til Cala Gonone 4-5 gange om dagen.

En direkte Deplano-bus kører også til Olbia Lufthavn i højsæsonen.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.