Cala Luna

Cala Luna

Cala Luna beskrives af mange rejsende som den smukkeste strand på Sardinien , og den optræder også jævnligt på listen over de "bedste" strande i verden.

De 10 billigste hoteller på Sardinien

Bugten ligger i den fjerneste del af det østlige Sardinien i et område med spektakulære klipper, sten og grotter.

Strandens faciliteter og udseende

Stranden, der er dækket af fint hvidt sand og skyllet af krystalklart hav, er omkranset af stejle kalkstensklipper, hvori der er gravet interessante grotter, som giver indbydende skygge. Desuden ligger Cala Luna ved udmundingen af Ilune-floden, som danner en lille ferskvandssø, der er adskilt fra havet af en stribe sand.

På stranden finder du kajak- og vandcykeludlejning, en lille bistro og en større restaurant på kanten af Ilune-dalen.

Nord for stranden kan man gå ad en sti i ca. 30 minutter til den smukke Grotta del Bue Marino.

Sådan kommer du dertil

Cala Luna ligger i et område uden veje, så den kan kun nås til fods eller med båd.

Med båd

Den nemmeste måde at komme til stranden på er med båd. Flere bådfirmaer sejler hovedsageligt fra feriestederne Cala Gonone (ca. 1 times sejlads) og Arbatax (ca. 2 timers sejlads). Prisen for en returbillet ligger mellem 45 eur og 60 eur. Eksempler på bådselskaber:

Til fods

Cala Luna-stranden kan også nås til fods fra to steder. Forvent altid en stenet sti, der fører langs klipper og klipper, så gode sko og masser af vand er en vigtig del af turen!

  • Fra Cala Fuili-stranden (rutekort på en.mapy.cz), som kan nås i bil fra byen Cala Gonone. Køreturen den ene vej er 5 km og tager cirka en time og tre kvarter. Det er en af de mere udfordrende ture, og den er kun egnet til vandrere i god fysisk form.
  • Fra parkeringspladsen ved Telettotes (rutekort på en.mapy.cz), som kan nås i bil ad en lille grusvej. Stien herfra, gennem Ilune-flodens smukke dal, er lettere, men betydeligt længere. Den er ca. 9 km én vej og tager ca. 3 timer.

Indkvartering ved stranden

De nærmeste feriesteder i nærheden af Cala Mariolu er Arbatax og Cala Gonone. Det er den mindre Cala Gonone, der har markant lavere overnatningspriser, hvor man selv i højsæsonen kan få lejligheder til under 90 eur pr. nat for 2, hvilket er en meget god pris for Sardinien.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.