Vík í Mýrdal

Vík og Mýrdal

Landsbyen Vík í Mýrdal, forkortet Vík, er det sydligste beboede sted i Island og også et meget populært turiststop på den cirkulære rute rundt om øen.

Se overnatningsmuligheder - Vík í Mýrdal

Landsbyen Vík ligger i et særligt mikroklima og er det sted i Island, der er mest påvirket af Golfstrømmen. Derfor er området omkring Vík et af de mest regnfulde på øen, men fordi det for det meste er hurtige, korte byger afbrudt af solrigt vejr, er Vík også det sted, hvor der er flest regnbuer på Island.

Landsbyen har en befolkning på omkring 300 mennesker, og med sit panorama af en smuk kirke med rødt tag og kuperede omgivelser kan den kategoriseres som en "typisk islandsk landsby".

Der er flere tankstationer/opladere til elbiler, et ret stort indkøbscenter med flere restauranter og butikker samt en turistinformation.

Strande, klipper og gletsjere

Hovedattraktionen er uden tvivl de eksotiske strande med sort vulkansand, der strækker sig kilometervis ud over det åbne landskab langs de hundrede meter høje klipper.

Bare et par dusin meter fra centrum kan man besøge Black Sand Beach med udsigt til de 66 meter høje Reynisdrangar-klippeformationer, der bogstaveligt talt stikker op af havet. Du kan derefter vandre op ad den 120 meter høje klippe på en 6 km lang afmærket sti (se kort) og få en betagende udsigt over hele kystlinjen.

Kun 2 km i luftlinje, men med behov for at køre en omvej på 12 km, kommer du derefter til en af Islands mest berømte strande, Reynisfjara, og endnu længere væk, klipperne ved Dyrhólaey.

I bjergene over Vík kan 4x4-rejsende besøge Sólheimajökull-gletsjeren eller foden af Katla-vulkanen.

Overnatning i Vík í Mýrdal

Da landsbyen ligger lige ved hovedringvej nummer 1 og er den største bygd inden for en radius af 70 km, er den et af de meget populære overnatningssteder under en roadtrip rundt i Island. Næsten hvert andet hus i Vík fungerer som hotel eller privat gæstehus. Priserne ligger mellem 2.800 og 183 euro pr. nat, hvilket er det islandske gennemsnit.

Nogle af de billigste gæstehuse i Vík, med priser under 110 eur, inkluderer Guesthouse Galleri Vík eller Puffin Hostel Vík, begge med kun værelser med fælles badeværelser, men med en perfekt beliggenhed lige midt i landsbyen.

Hvordan kommer man dertil?

I bil fra Reykjavík kan Vík nemt nås efter en 185 km lang køretur (rutekort: google.com/maps) ad hovedvej nummer 1. På vejen kommer du forbi et af de bedste steder i hele Island - Seljalandsfoss-vandfaldet.

Der er også en buslinje nummer 51 fra byen Selfoss, som kører til/fra Reykjavik en gang om dagen.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.