Dyrhólaey

Dyrholaey

Kap Dyrhólaey er det sydligste punkt på det islandske fastland, og den lille klippefyldte halvø med en klippefyldt havport tiltrækker mange rejsende. Dyrhólaey ligger lige ud for Islands smukkeste strand Reynisfjara og den nærmeste by er Vík í Mýrdal.

Sammenlign priser på biludlejning i Island

Klipper og klippevinduer

Den største attraktion i Dyrhólaey-området er klipperne, som er mere end 100 meter høje og næsten vinkelrette. Fra dem stikker en over 150 meter lang klippe med to buer lige over havets overflade ud i havet som en lille halvø. De danner klippevinduer eller -porte og er blandt de mest fotogene steder i Island.

På toppen af klipperne står et lille fyrtårn fra 1910 med en ukarakteristisk firkantet base, hvid facade og rød baldakin.

De lodrette og høje klippevægge er en populær redeplads for trækfugle, som tiltrækker titusinder af dem hvert år. Fuglenes skrig bidrager sammen med havets brusen til stedets magiske atmosfære.

Udsigt over de sorte strande

Kap Dyrhólaey er på begge sider omgivet af lange strækninger med sorte vulkanske sandstrande, der strækker sig uendeligt langt ud i horisonten.

Lige neden for klipperne ligger den lettilgængelige Kirkjufjara-strand med smuk udsigt over klippeporten fra havniveau. Mod vest strækker en af Islands mest berømte strande sig. Reynisfjara med sine ikoniske basaltformationer.

Mod øst kan du nyde udsigten til den svært tilgængelige og med 6 km en af de længste strande på sydkysten, som praktisk talt ender ved det berømte DC-3-flyvrag.

Hvordan kommer man derhen?

Dyrhólaey-klipperne er meget tilgængelige i bil, idet den asfalterede vej nummer 218 fører direkte til toppen af klipperne til fyrtårnet og næsten til Kirkjufjara-stranden, som kobles fra den islandske hovedvej nummer 1 ca. 6 km væk. Fra Reykjavík ligger Kap Dyrhólaey 180 km væk (rutekort: google.com/maps).

Vejen til klipperne er farbar året rundt for alle typer biler.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.