Seljalandsfoss

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss-vandfaldet er et af de mest turistede steder i Island på grund af dets skønhed, lette tilgængelighed og beliggenhed tæt på andre interessante steder. Men det er bestemt et besøg værd, da Seljalandsfoss er et af de smukkeste vandfald i Europa.

Sammenlign priser på flyrejser til Island

60 meter fra klippen

Seljalandsfoss får sit vand fra gletsjerfloden Seljalandsjá, som pludselig falder ned fra en mere end 60 meter høj klippe og løber ud i havbugten nogle få hundrede meter væk.

Fordi vandet falder fra et ret massivt udhæng, kan man fotografere vandfaldet fra bagsiden.

Fra alle vinkler...

Vandfaldet er interessant, fordi man bogstaveligt talt kan gå rundt om det og nyde dets skønhed fra alle sider og vinkler.

Takket være det stærke overhæng kan man også gå rundt om vandfaldet fra bagsiden, hvor en snoet sti fører hen. På grund af truslen om is er denne bageste sti lukket om vinteren, men den forreste sti er åben hele året rundt.

Da vandfaldet vender mod vest, kan du tage smukke billeder af den nedgående sol og den regnbue, som solens stråler ofte skaber fra bagsiden.

Gljúfrabúi-vandfaldet

Hvis du følger vandrestien ca. 400 meter mod nord, vil du støde på et andet vandfald, Gljúfrabúi, som er næsten 60 meter højt og falder ned ad en klippe i en smal kløft.

Overnatning

Seljalandsfoss kan fungere som det første overnatningssted på en tur rundt i Island. Inden for 2 km fra vandfaldet kan du overnatte i flere gæstehuse med priser på 110 euro pr. nat:

Hvordan kommer man hertil?

Vandfaldet ligger kun et par dusin meter fra Islands hovedvej 1 og 128 km fra Reykjavik (rutekort: google.com/maps). Der er en gratis parkeringsplads ved siden af vejen, hvorfra en vandresti fører til vandfaldet.

Der er ingen entré.

Sammenlign priser på biludlejning - Island

I kort afstand fra Seljalandsfoss fører en afkørselsvej til det berømte Þórsmörk-sted.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.