Scandola

Scandola

Scandola er et unikt naturreservat, der består af både land og hav. I 1983 blev det optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Reservatet indeholder et stort antal land- og undervandsfaunaer og -floraer fra Middelhavet. Man kan se delfiner og søløver i havet, og der er mere end 450 arter af tang og andre vandplanter.

Der er også nogle usædvanlige fiskearter, kolonier af måger og skarver, der lever på revene, og sjældne ørne. Scandola er også det eneste sted på Korsika, hvor havørnen yngler.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Scandolas største skønhed ligger i de lyserøde, takkede klipper, der er dækket af vegetation og falder dybt ned i havet.

Reservatet kan kun nås med båd, og der er ingen vandrestier. Området er meget afsides, og medmindre du er til at vandre gennem naturen uden spor i meget vanskeligt terræn, så kan du kun beundre Scandola fra dækket af en båd.

Bådture - hvorfra og hvad koster de?

Det ændrer dog ikke ved, at en tur til Scandola-reservatet helt sikkert vil være et af højdepunkterne under dit ophold på Korsika. Du sejler helt op til kysten, passerer gennem havgrotter og stopper ved mange bugter, hvor du kan tage en dukkert fra båden.

Bådture arrangeres af mange selskaber fra flere forskellige steder. Her er blot nogle få eksempler:

Vandring

Selv om man ikke kan gå direkte til Scandola-reservatet, kan der arrangeres korte vandreture i de nærliggende områder Calanques de Piana eller Girolata, som ligger kun få kilometer fra Scandola.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.