Spelunca

Spelunca-floden

Den vilde Gorges de Spelunca med den snoede Tavulella-flod, der snor sig gennem flere hundrede meter lyserøde granitklipper, er en af de største korsikanske attraktioner, som man ikke bør gå glip af.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Faktisk er Spelunca en af de mest massive granitkløfter i hele Europa, der strækker sig over 3 km mellem byerne Evisa og Ota, med klippevægge, der når op i 300 meters højde.

Gå gennem kløftens bund og over historiske broer

En af Korsikas mest populære vandrestier fører dig til Spelunca-kløften. Den fører dig helt ned i bunden af kløften langs floden med dens mange bassiner, som du selvfølgelig kan svømme i når som helst.

To historiske stenbroer fra den genovesiske periode (13.-17. århundrede), Pont genóis de Pianella og Pont de Zaglia, vil være et højdepunkt, når du krydser floden to gange.

Hovedruten fører fra landsbyen Ota op i kløften, stien er stenet, men relativt let og kan klares af den gennemsnitlige trænede rejsende. Turen er 7 km og tager ca. 3 timer.

Et alternativ er ruten fra landsbyen Evisa, men derfra har du en virkelig brutal højdeforøgelse.

Udsigt fra panoramavejen

Den spektakulære udsigt fra oven er bedst fra den smalle, kuperede vej D84, der forbinder feriebyen Porto med det indre af Korsika.

Udsigten frister til at stoppe med få meters mellemrum, men tag hensyn til den øvrige trafik og stop kun på de udvidede vejkanter.

Overnatning

Området omkring Spelunca-slugten er fuld af andre vandrestier gennem det vilde, bakkede landskab på det vestlige Korsika, så bliv gerne mere end en dag.

Centret med flest overnatningsmuligheder er uden tvivl byen Porto, 4 km væk, men du kan også bo tættere på kløften. Vi vil f.eks. anbefale følgende overnatningssteder:

  • Scopa Rossa ** - et lille hotel over landsbyen Evisa med meget rimelige priser omkring 51 euro pr. nat selv i højsæsonen
  • Funtana a l'Ora - en luksuscampingplads med egne hytter mellem Porto og Ota

Hvordan kommer man til Spelunca?

Den nemmeste måde at komme til Spelunca på er i bil, det er den eneste måde at fotografere kløften på, og man kan køre helt op til starten af vandrestierne. Det er lidt besværligt at parkere her, det er gratis, men vær altid opmærksom på, at der kan stå en uventet parkeret bil rundt om svinget.

Selv for rejsende uden bil er Spelunca dog tilgængelig.

Landsbyen Ota nås med C2-bussen fra Ajaccio en gang om dagen (to gange om dagen om sommeren), som også stopper ved feriestedet Porto eller landsbyen Piana på den berømte Calanche-kyst. Buskøreplaner kan findes på isula.corsica-webstedet.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.