Lac de Nino

Lac de Nino

Bjergsøen Nino ligger på et bredt plateau mellem de to sider af de højeste korsikanske bjerge. En tur til Lac de Nino fører dig til et helt andet landskab end de elskede trange kløfter fulde af vandfald eller skarpe klippemassiver. På vejen til Lac de Nino finder du brede grønne sletter fulde af græssende halvvilde heste og duftende skove af sort fyrretræ.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Lac de Nino ligger i 1.743 meters højde.

Vandretur til søen

Lac de Nino er også populær for sin meget lette vandresti, som selv børn sagtens kan klare. Der er dog to forskellige ruter at vælge imellem.

Den lette rute

En meget let vandretur markeret med rødt fører fra Poppaghja-parkeringspladsen til hovedvejen mellem byen Calacuccia (12 km) og Col de Vergio-passet (12 km). Starten og hele ruten er godt markeret og bruges af et stort antal mennesker. Især om sommeren vil du helt sikkert ikke være alene.

Den første del af ruten går gennem tæt fyrreskov, den anden halvdel på græsklædte sletter med betagende udsigter. Spis en snack ved søen, og tag den samme rute tilbage.

  • Rutens længde frem og tilbage tilsammen - 9,5 km
  • Stigning - 700 meter i én retning Stigningerne er ikke drastiske
  • Tid (utrænet vandrer) - ca. 5,5 timer tur/retur
  • Kort over ruten

Moderat rute

Den længere rute går udelukkende langs den trans-korsikanske turistrute GR20 og starter direkte på Col de Vergio. Selv om den beskrives som moderat svær, er den faktisk, ligesom den første rute, en af de meget lette og kan gennemføres af enhver gennemsnitsrejsende.

Den eneste forskel er længden og lidt flere højdemeter, men igen er der ingen drastiske stigninger.

Stien går for det meste gennem åbent landskab og har bedre udsigter end den første mulighed.

  • Længde på ruten frem og tilbage sammenlagt - 19 km
  • Stigning - 700 meter i én retning
  • Tid (utrænet vandrer) - ca. 8,5 timer tur/retur
  • Kort over ruten

Col de Vergio kan kun nås i bil.

Indkvartering

Lige ved Vergio-passet kan du bo på det fine bjerghotel Castel de Vergio, og derefter kan du finde andre overnatningsmuligheder i byen Calacuccia.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.