Restonica

Restonica

Takket være sin uspolerede natur er Restonica-floddalen et af de smukkeste steder på Korsika og et populært mål for vandreture og roadtrips.

Restonica-floden snor sig gennem fyrreskovene, der er oversået med granitblokke, mens den åbne udsigt over det majestætiske Monte Rotondo-massiv, der er næsten 2.700 meter højt, af og til dukker op mellem trætoppene.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Restonica-kløften starter i den historiske by Corte midt på Korsika og fortsætter op til 1.370 meter til udgangspunktet for vandrestierne til Lac de Melu og Lac de Capitello.

Vandreture og road-trips

Restonica-dalen er den perfekte destination for en biltur på Korsika.

En asfaltvej snor sig langs floden, og med få hundrede meters mellemrum støder man på en lille parkeringsplads, hvorfra man kan gå en kort tur ned til floden, tage en dukkert i en af de mange pools og nyde udsigten til de monumentale bjerge i området.

Omtrent midt i dalen krydser vejen Forêt de la Restonica, en skov med gamle fyrretræer blandet med kastanjer, typiske træer i det korsikanske bagland.

Siden 2023 har de sidste 6 km af vejen været fuldstændig ødelagt på grund af jordskred.

Minibussen fra Corte

Fra byen Corte til Frasseta i 940 meters højde kører en minibus hver dag fra kl. 6.00 til 20.00 fra maj til september.

Bussen kører hvert 30. minut, og en enkeltbillet koster 4 euro.

Information og et link til mobilappen findes på denne side: isula.corsica/Navetta-Restonica-C13.

Overnatning i dalen

Lige midt i dalen ligger den idylliske Camping du Turani ved floden. Blandt de klassiske overnatningssteder kan du vælge den velrenommerede Hotel Arena restaurant le Refuge i bunden af dalen, eller bo i byen Corte.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.