Amerikansk museum for naturhistorie

Amerikansk museum

Det vidtstrakte område ved American Museum of Natural History, der ligger på østsiden af Central Park, er helt sikkert en af de attraktioner, man bare må se i New York City. Det 25 bygninger store kompleks huser perler som komplette skeletter af mammutter og Tyrannosaurus rex, en model af en hval i naturlig størrelse, en meteorit på 31 tons og projektioner af amerikansk natur.

De 10 bedste hoteller i New York

American Museum of Natural History i New York City er en af de største og mest respekterede institutioner af sin art i verden og er involveret i mange forskningsprojekter over hele kloden.

Hvad man kan se og museets samlinger

AMNH, som museet ofte kaldes, indeholder samlinger på mere end 32 millioner artefakter, og de permanente udstillinger er fordelt på 46 rum, der dækker stort set hele jordens naturhistorie. Hvad er museets største trækplaster, og hvad må man ikke gå glip af?

Dioramata

New York Museum of Natural History er berømt for sine gigantiske dioramaer, der er spredt over flere haller. Nogle af de mest berømte inkluderer en 29 meter lang model af en kæmpehval i Milstein Hall of Ocean Life eller detaljerede scener af afrikanske pattedyr, der går i utrolige detaljer.

Dinosaur-salene

Den mest besøgte del af museet er helt sikkert fossilafdelingen på 4. etage. Det er her, man finder de enorme ægte dinosaurskeletter i flere forskellige haller, der varierer i størrelse fra 7 til 20 meter. Følgende udstillingsgenstande er af særlig interesse:

  • Tyrannosaurus rex
  • Apatosaurus - det største dinosaurskelet på over 25 meter på museet
  • Mammut
  • Brontops
  • og mange andre

Rose Center for Jorden og Rummet

En af de vigtigste og også mest moderne dele af museet er Rose Space Center. Siden 1933 har det huset Hayden Planetarium, som i 2000 blev ombygget til et stort kompleks dedikeret til rummet og jordens dannelse.

Selve bygningen er fascinerende og består af en seksetagers kube, der indeholder en 27 meter lang kugle, som giver indtryk af at svæve.

Adgang og åbningstider

I lang tid var det frivilligt at komme ind, men fra 2018 er der en standard entrépris.

Billetpriserne er som følger:

  • Voksne - kr. 28 usd
  • Seniorer over 65 år - 22 usd
  • Studerende med et gyldigt ISIC-kort 22 usd
  • Under 12 år - Gratis

Billetter kan købes online på den officielle hjemmeside for at fremskynde køen.

Museet er åbent fra onsdag til søndag fra 10:00-17:30. Det er lukket på mandage og tirsdage.

Officiel hjemmeside: amnh.org

Hvordan kommer man til AMNH?

Metrostationen "81 St - Museum of Natural History" på den blå linje A og C og den orange linje B ligger tæt på museet.

Fra Metropolitan Museum of Art, som ligger på den anden side af Central Park, kører bussen M79-SBS fra stoppestedet E 79 St/5 Av. (MET) til stoppestedet Columbus Av/w 80 St (AMoNH).

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.