Széchenyi Spa

Szechenyi Spa

Denne spa er utvivlsomt den mest berømte i Budapest og den største spa i Europa.

Priser og tilgængelighed af indkvartering

Oprindeligt lå de såkaldte artesiske bade på stedet fra 1891, men de blev ombygget i 1909-1913 til deres nuværende neobarokke form. Bygningen er designet i et spejldesign med to identiske dele, hvilket refererer til opdelingen af badene i en mandlig og en kvindelig del, som det var tilfældet før i tiden.

Det enorme kompleks og de storslåede bygninger

Komplekset er opdelt i en indre og en ydre del med to termiske bassiner med temperaturer på 74 og 77 °C, der flyder fra en dybde på 1.256 meter.

Der er 15 mindre indendørs bassiner med forskellige vandtemperaturer, saunaer, dampkamre, en stor swimmingpool og to store udendørs termiske bassiner.

Vandtemperaturen i bassinerne varierer mellem 28 og 38 °C.

Det har sin helt egen charme at bade i udsmykkede nygotiske bygninger. Ud over de klassiske bassiner kan du nyde forskellige massagegardiner og bænke eller afslapningszoner.

Helbredende vand ikke kun for bevægeapparatet

Det helbredende vand her hjælper især patienter med led- og bevægelsesproblemer. Det er også velegnet til behandling af gigt, arthritis, neuritis, posttraumatisk behandling, men nydes også som en drikkekur til behandling af åndedræts- og fordøjelsessystemet. Kort sagt, efter en dag med svømning i de lokale bassiner vil din krop føles, som om den er blevet genfødt.

Det termiske vand i Széchenyi-badene indeholder svovl, calcium, fluor, borsyre og magnesiumbicarbonat.

Det er interessant, at vandet fra bassinerne ledes til den nærliggende zoologiske have til flodhesteanlægget. Faktisk har vandet i deres hjemland en meget lignende sammensætning som den lokale termiske kilde.

Adgang og praktiske oplysninger

De termiske bade i Széchenyi er åbne hver dag:

Billetter sælges kun pr. dag (for en bestemt kalenderdag, ikke 24 timer), og basisprisen inkluderer adgang til alle indendørs og udendørs pools, saunaer og dampbade. Den inkluderer også et skab til opbevaring af personlige ejendele.

Prisen er den samme for alle aldre, og den komplette prisliste kan findes på hjemmesiden: szechenyibath.hu/prices.

Mandag-torsdag Fredag og weekender Helligdage
Dagsentré (ankomst efter kl. 9) 10 500 huf 12 000 huf 13 000 huf
Daglig adgang (ankomst før kl. 9.00) 8 400 huf 9 700 huf
(rabat kun på fredage)
Rabat ikke tilgængelig

Personlig massage, indpakninger, bade, manicure, pedicure eller endda ølbade kan købes mod et tillæg. Billetter kan købes i billetkontoret, men også online på spaens hjemmeside.

Medbring badetøj og håndklæde, en badehætte er også obligatorisk til den udendørs swimmingpool (ikke de to termiske pools) og kan købes på stedet, hvis det er nødvendigt.

Beliggenhed og transport

Széchenyi Spa ligger i de smukke, fredelige omgivelser i Városliget Park i den østlige udkant af det større centrum.

Der er nem adgang med den historiske metrolinje M1, som fører dig til Széchenyi fürdő station. Trolleybus 72M stopper også her.

Indkvartering

Kommer du primært til Budapest på grund af spaen? Så er det bestemt værd at bo på et hotel så tæt på spaen som muligt. Kig især efter hoteller på den nærliggende Helteplads, hvor du finder flere af dem:

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Budapest.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.