Termiske bade i Budapest

Budapest

Ungarn er verdenskendt for sine termiske bade, og hovedstaden Budapest er ingen undtagelse. Mange turister kommer endda primært på grund af spaen, som er en af de største, mest berømte og smukkeste i Europa. Det ville derfor være synd ikke at besøge i hvert fald nogle af dem. Så når du tager til Budapest: tag din badedragt med!

Hoteller i nærheden af spakomplekserne

Terapeutisk fokus i spaen

Mere end 120 termiske helbredende kilder stiger op til overfladen fra dybet under Budapest. Borehullerne er fra 120 til 1.300 meter dybe og giver vand, der er rigt på magnesium, bikarbonater, sulfitter, fluorider og klorider. Hver dag producerer jorden 30.000 m3medicinsk vand med en temperatur på mellem 70 og 80 °C, som afkøles til mellem 30 og 45 °C og bruges ved den temperatur i badene.

Og for hvilke sygdomme er de lokale kurbade ideelle? Hvis du lider af følgende lidelser, vil du helt sikkert få det bedre efter en dag i badet:

  • Degenerative ledsygdomme
  • Sygdomme i rygsøjlen
  • Ledbetændelse og diskusproblemer
  • Osteoporose
  • Posttraumatiske problemer i bevægeapparatet
  • Neuralgi
  • Astma og åndedrætsbesvær
  • Gynækologiske problemer

Praktiske oplysninger - hvordan fungerer spaen?

Har du aldrig været i en spa før, og ved du ikke, hvad du skal forberede dig på? Forestil dig, at en spa fungerer som en stor offentlig swimmingpool med mange forskellige typer bassiner. Alle kan komme ind i spaen, blive så længe de vil og bruge alle de tilgængelige "attraktioner".

Hvert af Budapests kurbade tilbyder klassiske swimmingpools omgivet af op til flere dusin forskellige oplevelses- og termalpools. Nogle af dem er massagebassiner, andre giver dig mulighed for at lade op i et dampbad, og andre igen lader dig bare sidde på bænke på lavt vand og nyde vandet, der er opvarmet til 30 til 45 °C, mens det er iskoldt udenfor.

Ud over den grundlæggende adgang kan du betale for forskellige individuelle behandlinger som massage, pedicure og manicure.

Næsten alle kurbade har både udendørs og indendørs faciliteter, og alle kurbade i Budapest er åbne hele året rundt.

Du skal altid medbringe badetøj, andet udstyr (håndklæde, badehætte osv.) kan altid købes på stedet.

Entrépriserne varierer fra spa til spa og ligger mellem 2.200 huf og 13.000 huf pr. dag, se nedenfor for detaljerede oplysninger om de enkelte spaer.

Budapests bedste kurbade: fra jugendstil til strande ved Donau

Budapest kan prale af flere forskellige kurbade spredt over hele byen. Det er ikke kun oplevelsen af at opholde sig i det helbredende vand, men også det miljø, du befinder dig i. Du kan besøge storslåede bade i art nouveau-pavilloner, friluftsbade med græsstrande ved Donaus bredder og et 400 år gammelt tyrkisk bad.

Se med, når vi kigger på de 6 bedste kurbade i Budapest. For en komplet liste over alle kurbade i Budapest, besøg byens officielle hjemmeside: spasbudapest.com

1. Széchenyi termiske bade

Europas mest berømte og største kurbad vil forbløffe dig med sine smukke nybarokke bygninger og et væld af bassiner og andre behandlinger, som du kan betale ekstra for. Széchenyi Spa er en af Ungarns nationalskatte og et must-visit.

2. Gellért termiske bade

Budapests næststørste termiske spa imponerer med sit storslåede bygningskompleks i jugendstil og er forbundet til 4* hotelem Gellért, hvis gæster har 1 gratis indgang til spaen. Selvom det er mindre end Szćhenyi, er Gellért Spa et af de største og mest besøgte i Europa.

3. Termiske bade på Margaret-øen

Det populære fritidsområde på Margaret Island midt i Donau tiltrækker ikke kun besøgende til at slentre gennem parken, men også til at besøge Palatinus Thermal Baths, som er en del af det. Det kombinerer en klassisk swimmingpool med svømmebassiner, vandrutsjebaner og attraktioner med et indendørs termisk område med healing- og massagebassiner.

På nordspidsen af Margaret Island kan du så nyde wellness- og spafaciliteterne i de meget private omgivelser på de to termiske hoteller, som kun hotellets gæster har adgang til.

4. Tyrkisk bad Rudas

Hvis du vil dykke ned i Orientens hemmeligheder, skal du tage til det ældste stadig fungerende tyrkiske bad, Rudas, med dets eksotisk udseende interiør og 12 indendørs termiske bassiner. Der er tyrkiske dampbade, klassiske wellnessbassiner og en swimmingpool.

5. Lukács termiske bade

En mindre og lidt glemt spa opkaldt efter Sankt Lukács findes på Buda-siden og er ideel for dem, der leder efter et roligt miljø og få turister. Det ene udendørs og de 6 indendørs termiske bassiner kan virke en smule overvældende ved første øjekast, men på den anden side er der gode chancer for, at du vil tilbringe din afslapning her med kun få andre besøgende, i modsætning til det meget travle spa nævnt ovenfor.

6. Lukács termiske bade og svømmehallen Dagály

En af Budapests største udendørs swimmingpools kombinerer et stort åbent område med græsstrande langs Donau, vandrutsjebaner og vandattraktioner med et mindre indendørs termisk område. Dagály er det ideelle sted at kombinere helbredende termiske bade, vandsjov med attraktioner og afslapning på græsset under træernes skygge.

Indkvartering og rejse til Budapest

Det er meget billigere og sjovere at tage til Budapest på egen hånd. For at du ikke skal søge i hundredvis af hoteltilbud, har vi udarbejdet specifikke tips om de bedste hoteller:

Og hvad er den billigste, hurtigste eller mest bekvemme måde at komme til den ungarske hovedstad på? Tjek det detaljerede kapitel:

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.