Vejret i Budapest og bedste rejsetidspunkt

Budapest

Budapest har ligesom resten af Ungarn et mildt klima, men til tider kan det føles ret subtropisk. Ungarn ligger midt på kontinentet, og det flade land inkl. Budapest er præget af hyppige ekstreme temperaturer, især om sommeren.

Vintrene plejer at være meget milde, og det sner sjældent i Budapest. I det hele taget ligger Budapest i et relativt tørt område og har en nedbørsmængde, der ligger under gennemsnittet for Europa.

Book et hotel i Budapest med rabat

Alle 4 årstider skifter i Budapest.

Hvad er de varmeste måneder i Budapest?

Forvent det varmeste vejr fra juni til august, hvor gennemsnitstemperaturen stiger til omkring 28°C, men ekstreme temperaturer over 35°C er ikke så ualmindelige.

Det kan også være meget varmt i maj eller september.

Hvornår er det koldest i Budapest?

De koldeste måneder er december til februar, det samme som i hele Centraleuropa.

Gennemsnitstemperaturen ligger mellem 1 °C og 4 °C, men der er meget lidt sne. Vinteren har tendens til at være tørrere, og sne erstattes ofte af regnbyger. Når der falder sne, smelter den som regel samme dag.

Hård frost er ikke almindeligt i Budapest, men temperaturen kan falde til under nul, især om natten.

Hvad er de mest regnfulde måneder i Budapest?

Alle årets måneder er mere eller mindre lige med hensyn til nedbør. Statistisk set er de mest regnfulde måneder maj, juni og november.

Regnen falder mest i form af byger, med maksimalt en halv til en hel dags regn. Langvarig regn i flere dage er sjælden i Budapest.

Det mest trykkende vejr under skyerne forekommer i november og begyndelsen af december.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Budapest - Vejret i løbet af året

Måned
Vejret
Luft
januar
sne
3 °C
februar
regnfuld
5 °C
march
regnfuld
10 °C
april
solrig
16 °C
kan
solrig
22 °C
juni
sol
24 °C
juli
sol
26 °C
august
sol
26 °C
september
sol
21 °C
oktober
solrig
15 °C
november
regnfuld
7 °C
december
regnfuld
4 °C

Hvornår skal man gå til Budapest

Med sine varme kilder, efterårsfestivaler, seværdigheder og kulinariske lækkerier er Budapest en god destination for turisme året rundt. Måske er det kun i ferierne, det er bedre at tage til et oversøisk sted, hvor det er ret varmt.

Der er så mange indendørs aktiviteter i byen, at du ikke behøver at gøre din rejse afhængig af det forventede vejr.

Sammenlign priser på flyrejser til Budapest

Vejret i løbet af året

Sådan ser vejret ud i Budapest på forskellige tidspunkter af året.

Budapest om foråret

Om foråret (april-juni) er vejret ofte regnfuldt, men stadig meget varmt. I marts og april regner det ret lidt og i form af korte, lette byger. Især i maj og juni er pludselige skybrud typiske.

I marts og april stiger den daglige gennemsnitstemperatur gradvist til mellem 14 °C og 18 °C. Det meste af vejret er delvist overskyet.

Budapest om sommeren

Om sommeren (juli-august) er vejret varmt og solrigt, og temperaturer omkring 29 °C er almindelige. I ekstreme tilfælde kan temperaturen dog stige til over 35 °C.

Om sommeren er det normalt delvis overskyet eller klart med lejlighedsvis tordenvejr eller korte kraftige byger, som normalt opstår om aftenen. Der er typisk omkring 7 dage om måneden med regn i løbet af sommeren.

Budapest om efteråret

Begyndelsen af efteråret i Budapest er typisk præget af solrige dage med minimal nedbør og behagelige temperaturer på omkring 17°C til 21°C. Fra midten af oktober til november begynder det at regne mere, og himlen har en tendens til at være mere overskyet.

Temperaturerne falder langsomt til et gennemsnit på 13 °C hen mod slutningen af efteråret.

Budapest om vinteren

Vintrene (november-marts) er kolde, ofte blæsende og med mangel på solskin. Nedbør er der dog ikke meget af, og man kan søge ly for kulden ved mange af seværdighederne.

De gennemsnitlige vintertemperaturer svinger mellem 1 °C og 6 °C.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.