Hvor skal man bo i Budapest

Budapest

Budapest er en meget stor by spredt over et stort område.

Derfor er det en god idé at være opmærksom på, hvor hotellet ligger, og hvis det ikke skal være i centrum, er det meget tilrådeligt, at det i det mindste ligger tæt på en metro- eller togstation.

Hvor skal man bo i Budapest?

Budapest er en meget populær turistdestination, og udvalget af overnatningsmuligheder er så bredt som muligt. Der er indkvartering, der passer til alles behov, uanset om du er på udkig efter et delt værelse på et hostel eller et luksusværelse på et femstjernet hotel. Generelt er overnatningsmulighederne i Buda-kvartererne mere begrænsede sammenlignet med den anden side af Donau i Pest.

Byens centrum er ikke særlig stort, så du behøver ikke at bo lige midt i det, og alligevel vil du ikke være langt fra alle seværdighederne. Desuden er den offentlige transport tæt og hurtig, så der er ingen grund til at vælge et bestemt kvarter at bo i, bare vælg efter pris og vurdering.

De billigste og bedste hoteller i Budapest

Hvis du ikke vil bruge tid på at lede efter de bedste tilbud, har vi udvalgt de bedste hoteller i flere kategorier.

Billigste indkvartering

De billigste hoteller med privat badeværelse i Budapest starter ved priser fra 30 euro pr. nat i et 2-sengsværelse, mens standard budgethotelpriser ligger på op til 55 euro.

  • easyHotel Budapest Oktogon - Et typisk meget enkelt, men effektivt og moderne hotel fra easyJet-gruppen
  • Easy Star Hotel - lille, enkelt, men rent hotel i centrum kun en kort gåtur fra metrostationen
  • Dean's College Hotel - et moderne, mindre hotel med god rating i den sydlige del af centrum, igen kun et par dusin meter fra en metrostation.

Standard 3* hoteller

I Budapest finder du et stort antal klassiske 3* hoteller i byens centrum med priser op til 80 euro.

  • Verdi Grand Hotel - Dette nye 4* hotel er et af de bedste tilbud til prisen, og det ligger i Ferenscváros-kvarteret lige ved metrostationen.
  • City Hotel Ring - et klassisk, moderne 3* hotel en kort gåtur fra centrum og et par dusin meter fra Nyugati-stationen
  • Hotel Castle Garden - et mindre 4* hotel i et mere roligt område praktisk talt lige i det gamle Buda nær Buda Slot

Internationale kæder

Er du en rejsende, der foretrækker kvalitet, som du ved, hvad du kan forvente fra overalt i verden? Der er et stort antal multinationale kædehoteller i Budapest med gennemsnitspriser på mellem 60 eur og 100 eur pr. nat for 2 personer. Vi har udvalgt de bedst beliggende og vurderede:

Luksushoteller

Hvis du vil forkæle dig selv med den ultimative luksus på de bedste hoteller, er Budapest den ideelle by til det. Sammenlignet med andre metropoler er priserne på luksushoteller her faktisk lavere, og 5* hoteller starter helt nede fra 140 euro pr. nat i et 2-sengsværelse:

  • Corinthia Budapest - Et smukt 5* hotel på Budapest Ring med en fantastisk indendørs pool og luksussuiter, men priserne starter ved rimelige 120 euro pr. værelse.
  • InterContinental Budapest - Et klassisk 5*, man aldrig går galt i byen med i Budapest, beliggende ved Donaus bred lige i det historiske centrum. Priserne starter ved 150 euro pr. værelse
  • Aurea Ana Palace Hotel - Der er flere etablissementer, der kæmper om at være de bedste hoteller nogensinde, men Aurea Ana har den bedste rating af dem alle. Det billigste værelse er fra 180 eur

Hotelpriser i Budapest

Budapest har længe været en af Europas billigste hovedstæder, men efter 2010 begyndte hotelpriserne langsomt at stige og ligger nu i det europæiske gennemsnit.

Prisen for et dobbeltværelse med morgenmad i centrum starter ved 65 euro, men du finder også luksusresorts, hvor du kan betale det samme beløb 500 euro. Hvis du ikke har noget imod at tage offentlig transport fra din bolig til centrum og bor i udkanten af Budapest, kan du også betale 30 euro for et dobbeltværelse med morgenmad.

Billigere end andre steder i Europa er de bedre 4* og 5* hoteller i Budapest, som koster mellem 110 eur og 200 eur pr. nat for to.

Tjek priser og tilgængelighed af hoteller

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.