Heltenes Plads

Heltenes Plads

Denne plads ligger mellem Városliget Municipal Gardens og Andrássy Avenue, og pladsens vigtigste vartegn, Millennium-monumentet, vender ud mod den. På ungarsk hedder pladsen Hősök tere.

Den billigste indkvartering i Budapest

Millennium-monumentet og en smule historie

Det centrale vartegn på pladsen er Millennium-monumentet. Dette monument blev skabt i 1929 for at fejre tusindårsdagen for de ungarske stammers ankomst til Karpaterbækkenet i 896.

I midten af monumentet står en 36 meter høj søjle, på hvis top ærkeenglen Gabriel sidder. På foden af søjlen står 7 rytterstatuer, der forestiller ungarske prinser. På hver side af søjlen er der en søjlegang bestående af to kvartcirkelformede fløje, hvor der ved foden er 14 statuer af vigtige personer i den ungarske historie: 8 fremtrædende ungarske konger og 5 ledere af de antihabsburgske oprør.

Seværdigheder i omgivelserne

Omgivelserne omkring Heltepladsen er også fulde af interessante steder, såsom det monumentale Museum of Fine Arts, House of Arts, de berømte Széchenyi-bade og Budapest Zoo.

Heltepladsen er også porten fra byens centrum til den populære Városliget Park, hvor man ud over de naturlige steder også kan besøge steder som Vajdahunyad-slottet.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Budapest.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.