Den store synagoge

Den store synagoge

Det største jødiske tempel i Europa, bygget i maurisk stil med en typisk kobberkuppel, er en af de mest slående og vigtige bygninger i Budapest. Den kan rumme 3.000 kirkegængere, hvilket gør den til den næststørste synagoge i verden (efter synagogen i New York).

Denne konservative (ikke ortodokse) synagoge blev bygget i 1859 efter et design af den wienske arkitekt Ludwig Förster og har elementer af både romansk og maurisk arkitektur.

De 10 billigste hoteller i Budapest

Den over 26 meter brede facade i den nedsunkne Dohány-gade skaber et monumentalt indtryk i de trange omgivelser, som forstærkes yderligere, når man drejer ind i Wesselényi, hvor synagogen fortsætter sin længde på over 53 meter.

I tæt tilknytning til synagogen ligger Museet for Ungarske Jøder.

Adgang og åbningstider

Synagogen er smuk udefra, men du vil helt sikkert blive betaget af dens udsmykkede og, for besøgende, der aldrig har været i en synagoge før, meget usædvanlige interiør.

Der er rundvisninger i synagogen hver dag undtagen lørdag fra kl . 10.00-15.00, hvor der er sidste indgang, men man kan blive inde til kl. 16.00. Om fredagen er der kun åbent til kl. 14.00. Detaljerede åbningstider, inklusive helligdage, hvor der er lukket, kan findes på synagogens officielle hjemmeside: jewishtourhungary.com/da/opening.

Billetter kan købes i døren og online, og det er ikke nødvendigt at vælge et bestemt tidspunkt for besøget. Priserne er som følger:

  • 10 800 huf - voksne
  • 8 600 h uf - studerende med ISIC-kort
  • 4 000 h uf - børn 6-12 år gamle

Beliggenhed og transport

Synagogen ligger på gaden Dohány utca lige i centrum af Budapest. Andre store seværdigheder kan nås inden for 20 minutters gang, men der er også offentlig transport:

  • Astoria station - metro M2; sporvogne 47, 48, 49; busser 5, 7, 8E, 9, 100E, 108E, 110, 110E, 112, 133E; trolleybus 72M
  • Károly körút stoppested - trolleybus 74

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Budapest.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.