Den store markedshal

Den store markedshal

Markedet (Nagyvásárcsarnok), der ligger i en bygning fra 1896, er kun et af mange af sin slags i Budapest, men det er det mest interessante for turister med hensyn til størrelse, arkitektur og beliggenhed. Bygningen har to etager over jorden og en under jorden.

Markedet er populært blandt både turister og lokale, som køber grøntsager, frugt, frisk kød og fisk, mejeriprodukter og krydderier. Turister køber for det meste små souvenirs som tørrede peberfrugter, krydderier eller syltede grøntsager fra boderne.

TOP 10 hoteller i Budapest

Budapests store marked blev bygget kort efter sammenlægningen af de tre byer til Budapest, da titusindvis af mennesker flyttede til hovedstaden, hvilket skabte et behov for at forsyne masserne på en enkel måde.

Tre etager fulde af lækkerier

Den Store Markedshal opfylder sit oprindelige formål selv i dag, i den moderne tidsalder med super- og hypermarkeder. Og den gør det mere end godt. På et område, der er lige så stort som to fodboldbaner, kan du bruge timer på at sno dig gennem flere etager fyldt med snesevis og hundredvis af boder, der sælger alle slags ingredienser.

I grøntsags- og frugtafdelingen vil dine lugteceller danse i etager, der dufter af friske peberfrugter, hvidløg og autentiske, krydrede ungarske krydderier.

Hvis du vil have varige gaver, som du trygt kan tage med hjem som souvenir, skal du først og fremmest kigge i kødafdelingen, hvor du selvfølgelig finder ægte ungarsk salami og chabaiki, eller i osteafdelingen.

I underetagen finder du, ud over det klassiske supermarked, flere specialiserede boder med frisk fisk og syltede grøntsager, som især er værd at lægge mærke til. For ungarerne er verdensmestre i at sylte alt og især grøntsager!

Adgang og åbningstider

Der er selvfølgelig gratis adgang til markedet, som jo i virkeligheden er et almindeligt indkøbscenter, bare med en anden atmosfære og i andre omgivelser.

Markedet er åbent:

  • Mandag - 6:00-17:00
  • Tirsdag til fredag - 6:00 til 18:00
  • Lørdag - 6:00 til 15:00
  • Søndage og helligdage - lukket

Markedets officielle hjemmeside: piaconline.hu/en

Beliggenhed og transport

Du finder det store marked på Fővám tér nær Donau i den sydlige udkant af centrum. Gå en dejlig tur langs floden eller brug offentlig transport:

  • Fővám tér station - metro M4; sporvogne 2, 2M, 47, 48, 49; busser 15, 115; trolleybus 83

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Budapest.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.