Spa Gellért

Gellert interiør

Denne spa er den næstmest berømte i Budapest efter Széchenyi's og fungerer som en del af luksushotellet af samme navn. Det blev bygget mellem 1912 og 1918, og de besøgende kan ikke kun nyde de 13 termiske kilder, men også bygningens arkitektur med søjler og farvede glasvinduer i art nouveau-stil.

Priser og tilgængelighed af hoteller i Budapest

Stedet for de nuværende Gellért-bade var allerede i brug i det 13. århundrede, men det var først under Første Verdenskrig, at badene blev bygget i deres nuværende form. Bygningskomplekset er i jugendstil med barokke kupler, interiøret er smukt dekoreret, og det farvede glasloft i den centrale hal er særligt slående. Gellért Spa var en af de mest moderne i verden på det tidspunkt og er stadig en af de bedste i Europa i dag.

Pools i jugendstilkulisser

Poolerne, boblebadene og saunaerne er åbne for hotellets gæster og offentligheden. Vandet i bassinerne varierer fra 35-40 °C , og ud over de terapeutiske virkninger vil du blive fortryllet af omgivelserne i de smukke jugendværelser.

Selvom Gellért Spa er betydeligt mindre end de berømte Széchenyi-bade i den anden ende af Budapest, er det stadig et af de største urbane kurbade i Europa.

I alt har Gellért Spa 13 swimmingpools, finske saunaer, dampkabiner og individuelle massagebehandlinger. Disse pools er hjørnestenen i bygningen:

  • 3 udendørs po ols - et bølgebassin, en whirlpool og et børnebassin.
  • 2 større indendørs whirlpool-bassiner
  • 8 mindre indendørs behandlingsbassiner

Helbredende vand ikke kun for bevægeapparatet

Det lokale helbredende vand hjælper især patienter med problemer i bevægeapparatet og luftvejene. Gigt, led- og rygsygdomme, diskusproblemer, posttraumatiske ledskader samt vaskulære og gynækologiske problemer og luftvejssygdomme, især astma, behandles her.

Spaen forsynes med termisk vand fra dybet af det nærliggende Gellért-bjerg. Magnesiumvandet indeholder sulfater, natrium, natriumbicarbonat, fluoridioner eller chlorider.

Adgang og praktiske oplysninger

Spaen er åben hver dag fra kl. 9.00 til 19.00.

Der er altid kun et dagskort, som giver adgang til alle bassinerne, den finske sauna, dampkamrene samt et skab til opbevaring af ting. Priserne er de samme for alle aldre:

  • 10 500 huf - Mandag til torsdag
  • 12 000 huf - Fredag, weekender og helligdage
  • 13 000 huf - helligdage
  • Online køb af billet

Du kan derefter betale ekstra ved billetkontoret for forskellige private behandlinger som massage, pedicure eller manicure. For en detaljeret prisliste, besøg spaens officielle hjemmeside.

Du skal have badetøj med, og en badehætte er påkrævet til den store udendørs pool, men den kan købes på stedet for 2.000 huf, samt et håndklæde.

Indkvartering

Gellért Spa er en del af et kompleks med et smukt hotel. 4* Danubius Hotel GellértHer får du en nat i et 2-sengsværelse for omkring 150 eur, men du har 1 gratis adgang til spaen under hele dit ophold.

Beliggenhed og transport

Spaen ligger på Buda-siden af Donau neden for Gellért-hégy-bakken og er let tilgængelig til fods via Szabdság híd-broen eller med offentlig transport:

  • Szent Gellért tér station - metro M4; sporvogn 19, 41, 47, 48, 49, 56, 56A; bus 133E

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Budapest.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.