Aquincum

Aquincum

Den romerske by Aquincum lå på det område, der i dag er Budapest, i slutningen af det 1. århundrede e.Kr. I dag er det den bedst bevarede civile romerske bosættelse i Ungarn med et overdækket museum og en udendørs arkæologisk park.

De 10 billigste hoteller i Budapest

Det romerske Aquincum havde sin storhedstid mellem 124 og 200 e.Kr., hvor byen var den største i sin historie, og hvor der blev bygget kirker, butikker og stærke forsvarsmure. Men fra det 4. århundrede begyndte germanske stammer og hunnerne i stigende grad at invadere området, og efter 430 opgav romerne helt byen, og fra det 6. århundrede forfaldt den, indtil den blev helt ødelagt.

Det var først i midten af det 20. århundrede, at arkæologerne begyndte at opdage byens størrelse og betydning, og den største udvidelse af udgravningerne skete endda efter 2007.

Entré og åbningstider

Museet er åbent hver dag undtagen mandag fra kl. 9-18, og det tilstødende lille museum åbner kl. 10. Om vinteren lukker det så tidligt som kl. 16.00.

Billetpriserne om sommeren er for voksne 2.200 huf. Studerende og seniorer får halv pris.

Mere information på den officielle hjemmeside: aquincum.hu

Beliggenhed og transport

Aquincum ligger uden for centrum af Budapest i det nu moderne Óbuda-distrikt.

Det kan nås med H5-forstadsbanen (Aquincum station) eller med buslinjerne 34 og 134 (Záhony utca stop).

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Budapest.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.