Vila Franca do Campo

Ribeira Seca

En af de største byer på øen, Vila Franca do Campo, ligger på sydkysten og er en af de meget populære attraktioner, men også et sted at bo.

Bebyggelsen, der blev bygget i det 15. århundrede, var i en periode øens største og hovedstad, men efter det store jordskælv i 1522 blev alle kontorer flyttet til Ponta Delgada.

Vælg et hotel i São Miguel med rabat

Vila Franca do Campo byder på interessante seværdigheder, et flot historisk centrum samt naturskønhed på land og i havet. Det omkringliggende område er dekoreret med ananas- og appelsinplantager.

Nær havnen i den østlige ende af byen kan man svømme og slappe af på den smukke Praia Vinha D'Areia-strand med sit sorte vulkansand.

Pilgrimsstedet Nossa Senhora da Paz

En af de mest berømte seværdigheder på hele Azorerne er Ermida de Nossa Senhora da Paz, kapellet for Vor Frue af Fred. Det står på en bakke over byen og byder på en storslået udsigt over hele kystlinjen.

Kapellet med sin ikoniske hvide trappe dekoreret med typiske 'azulejos', billeder lavet af blå fliser, blev bygget i 1764 på det sted, hvor en hyrde siges at have set en åbenbaring af Jomfru Maria i det 16. århundrede.

Der er gratis adgang til trappen og kapellet, men det indre er ofte lukket og åbnes kun i forbindelse med religiøse ceremonier.

Kapellet kan nås i bil ad en skiltet brostensbelagt gade, der fører fra byens centrum og motorvejen.

Øen Ilhéu de Vila Franca

Mindre end 400 meter fra kysten hæver resterne af en tidligere vulkansk caldera sig over havet i form af en lille, ringformet holm. Calderaens nordlige kant er dog brudt, så både kan komme ind i det indre af det tidligere krater.

Det lave og meget rolige vand i calderaen indbyder til svømning og snorkling. Takket være det næsten helt lukkede krater, hvor havvandet kun strømmer ind gennem en smal åbning, har det det varmeste vand på hele øen São Miguel, når man ikke tæller de termiske kilder med.

Hvis du har mindst en halv dag til overs, kan vi helt klart anbefale et besøg og en svømmetur. Det er helt sikkert et af de smukkeste badesteder på São Miguel.

Da øen er et beskyttet naturreservat, er adgangen begrænset til 400 besøgende om dagen (der må højst være 200 personer på samme tid) og kan kun besøges fra midten af juni til midten af oktober.

Officielle færger forlader øen fra den centrale havn i Vila Franca en gang i timen fra kl. 10.00 til 17.00 (sidste retur fra øen kl. 18.10).

Returbilletten til båden koster 11,20 euro, og også på grund af det begrænsede antal besøgende anbefaler vi bestemt, at man booker mindst et par dage i forvejen via den officielle hjemmeside: bilheteira.cnvfc.net.

Indkvartering på Villa Franca

Der er et stort udvalg at vælge imellem i byen, fra små familiedrevne gæstehuse med priser omkring 70 euro pr. nat til mere luksuriøse hoteller fra 140 euro pr. nat og opefter.

Blandt de mest populære budgetovernatninger er lejligheden Pousada da Vila lige i centrum af byen, mens mainstream-hoteller omfatter et dejligt hotel lige ved stranden eller i et mere luksuriøst område. Vinha da Areia Beach Hotel *** lige ved stranden eller i et mere luksuriøst resort Pestana Bahia Praia Nature & Beach Resort ****.

Meget stilfuld indkvartering kan findes på hotellet Convento de São Francisco i det tidligere Sankt Frans-kloster i centrum af byen.

Hvordan kommer man til Vila Franca?

Byen er perfekt tilgængelig i bil på motorvejen fra Ponta Delgada, hvorfra det tager 25 km og lige under en halv time at komme hertil.

Sammenlign priser på biludlejning - PDL Lufthavn

Byens størrelse gør dog også Vila Franca til en god destination, hvis du ikke ønsker at leje en bil. Du kan komme hertil med en ret hyppig busforbindelse fra Ponta Delgada, ca. 12 gange om dagen på hverdage og 6-8 gange om dagen i weekenden. Den officielle køreplan blev sidst opdateret i 2013, så du er nødt til at tjekke lokalt for detaljer.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i São Miguel.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.