Vejret i São Miguel og bedste rejsetidspunkt

Lagoa Sao Miguel

Vejret på Azorerne svarer til klimaet i midten af Atlanterhavet og er meget varierende, men samtidig ret ens hele året rundt.

Generelt er der højere luftfugtighed, hyppig regn eller tåge. Antallet af regnvejrsdage falder i sommermånederne, men man kan ikke regne med en uge med solrigt strandvejr; juli eller august har i gennemsnit 10 regnvejrsdage (fra november til marts er det dobbelt så mange).

Det erdog sjældent, at det regner en hel dag i træk.

Det meste af tiden kan du forvente skiftende byger med opbrudt himmel, selv midt om vinteren. Desuden er bygerne som regel geografisk velafgrænsede, og hvis det regner ét sted, er der stor sandsynlighed for, at solen skinner 2 km væk.

Temperaturen når op på 26 °C om sommeren og falder til 17 °C i løbet af dagen om vinteren.

Vælg et hotel med rabat uden for sæsonen

Øen er smuk og frodigt grøn hele året rundt, og selv om vinteren vil du se mange blomstrende planter. De smukke hortensiaer, som står langs næsten alle veje på Azorerne, blomstrer hovedsageligt fra maj til september.

Vandtemperaturen er omkring 19 °C, men der er termiske kilder på øen, selv ved kysten. Så du vil ikke gå glip af chancen for at tage en dukkert, selv ikke i vintermånederne.

Sao Miguel i løbet af året

Find ud af, hvordan vejret er i hver af årets måneder, og hvornår det regner mest.

Vejret i januar

I januar har øen vådt vejr med temperaturer mellem 14 og 19°C, ideelt til ture i bil eller til fods, da det sjældent regner hele dagen. Det er dog en kendsgerning, at januar er en af årets mørkeste måneder med mindst solskin.

Bygerne varer højst et par dusin minutter og afløses af klar himmel og tyk tåge. Kort sagt, ideelle forhold til at fotografere dramatisk natur og veksle mellem at køre og gå.

Vejret i februar

Februarvejret fortsætter på sin typiske azoriske måde. Den gennemsnitlige dagtemperatur ligger på fine 17°C, og temperaturen er nede på 12°C om morgenen og om natten.

Der er i gennemsnit 13 regnvejrsdage om måneden, men som sædvanlig regner det næsten aldrig uafbrudt i mere end et par dusin minutter ad gangen. Februar er også en god rejsemåned takket være de normalt billigere flypriser end resten af året.

Vejret i marts

Temperaturerne i marts er ikke meget anderledes end om vinteren og ligger på omkring 18°C med hyppige og hurtige vejrskift. Delvis skyet himmel giver plads til skyet himmel med lette, men hyppige byger, som igen giver plads til tåge, som solen hurtigt opløser ... og så videre og så videre.

Ligesom i mange andre af årets måneder.

Vejret i april

Vejret i april i São Miguel kan beskrives som typisk april-agtigt, men det har ikke den store betydning her. Faktisk er aprilklimaet som et æg i forhold til halvdelen af årets øvrige måneder.

Temperaturerne ligger mellem 17 og 19 °C, og dagen er præget af hyppige vejrskift. Du kan blive våd 5 gange i løbet af dagen, men i april vil du også opleve perioder, der varer flere dage i træk, hvor det som regel kun er delvist skyet eller skyet uden regn.

Vejret i maj

Selv om São Miguel er grøn året rundt, er foråret stadig mærkbart her med flere blomstrende planter og friskere grønt. Temperaturerne stiger langsomt og kan nå op på 20 °C.

Selv regnen aftager langsomt med lange intervaller mellem de kraftige byger, men en let regn kan stadig falde når som helst. Ligesom på alle andre tidspunkter af året. I slutningen af maj begynder hortensiaerne for alvor at blomstre.

Vejret i juni

Når sommeren begynder, varmes luften forsigtigt op til 21 °C, og temperaturen falder til 16 °C om morgenen og aftenen. Det regner betydeligt mindre end om vinteren, men selv i juni kan man blive våd når som helst. Men regnen forsvinder lige så hurtigt, som den kom.

Vejret i juli

Juli er den mindst regnfulde måned på São Miguel og højsæsonen. Men sæsonen har ikke den store indflydelse på overnatningspriserne eller på, hvor overfyldt øen er.

Dagtemperaturerne når helt op på 25 °C, og regnen kommer næsten udelukkende i form af meget korte byger, men de kan forekomme på alle tider af døgnet.

Himlen er for det meste delvis skyet, og naturen står i fuldt flor med hortensiaerne på deres højeste.

Vejret i august

Temperaturerne i august er statistisk set de højeste i løbet af året og stiger regelmæssigt til over 25 °C, men falder sjældent til under 18 °C.

Men selv højere sommertemperaturer får ikke landskabet til at tørre ud. Selv om det regner betydeligt mindre end om vinteren, er der stadig en byge et eller andet sted på øen næsten hver dag. Ferien vil dog ikke blive væsentligt påvirket af regnen, da det meste af vejret vil være delvist overskyet.

Vejret i september

Selv i september har São Miguel næsten sommertemperaturer på omkring 22 til 25 °C, jævnligt suppleret med korte byger og skiftevis skyer, delvis skyet og klar himmel.

I løbet af september blomstrer hortensiaerne langsomt, og deres blade skifter farve. Denne måned er en af årets bedste for rejsende. Vejret er mere eller mindre sommerligt, og billetpriserne er betydeligt lavere end i ferierne.

Vejret i oktober

Det begyndende efterår i São Miguel er præget af temperaturer, der langsomt falder til omkring 22 °C, og flere byger.

Men da du allerede ved, at du må forvente regn på alle tider af året på Azorerne, vil en jakke og gode støvler alligevel ikke blive savnet, og derfor er oktober også en rigtig god måned at besøge øen i.

Vejret i november

Vejret i november ligner det i oktober. Forvent temperaturer mellem 18 og 21°C med hyppige skift mellem klar og overskyet himmel med kraftigere, men hurtigt bevægende og derfor korte byger.

Bladene falder ikke på Azorerne, og landskabet forbliver frodigt grønt med masser af planter, der stadig blomstrer.

Vejret i december

Ifølge statistikkerne er december den mest regnfulde måned på året med op til 20 regnvejrsdage om måneden. Nå, men "regnfuld" er et meget upræcist udtryk. Ligesom i andre måneder uden for sommeren regner det sjældent i længere tid ad gangen. En byge kommer, forsvinder efter en halv time, solen kommer frem, en ny byge kommer en time senere og så videre og så videre.

Normale dagtemperaturer stiger til mellem 14 og 18 °C.

Tabel over temperaturer i løbet af året

São Miguel - Temperaturer for Ponta Delgada

Måned
Vejret
Luft
Vand
januar
regnfuld
16 °C
17 °C
februar
regnfuld
16 °C
16 °C
march
regnfuld
17 °C
16 °C
april
regnfuld
17 °C
16 °C
kan
regnfuld
19 °C
17 °C
juni
solrig
21 °C
20 °C
juli
solrig
23 °C
22 °C
august
solrig
25 °C
23 °C
september
regnfuld
24 °C
23 °C
oktober
regnfuld
21 °C
21 °C
november
regnfuld
19 °C
20 °C
december
regnfuld
17 °C
18 °C

Hvornår skal man gå til São Miguel

Du vil højst sandsynligt besøge Azorerne for at vandre, så et besøg i forårs- og sommermånederne er tilrådeligt, ideelt set mellem april og oktober.

Sammenlign flypriser til Ponta Delgada

Selv i vintermånederne byder øen på forhold, der er velegnede til vandreture, men du skal forvente mere nedbør.

Hvis du vil gøre dit hvalobservationsprogram mere interessant, er april til september også det bedste tidspunkt.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.