Billeje i São Miguel

Lagoa Sao Miguel

Den bedste måde at lære øen at kende på er helt sikkert ved at leje en bil. I Ponta Delgada PDL Lufthavn finder du et stort antal lokale og multinationale udlejningsfirmaer.

Hvor, hvornår og hvordan man booker en bil på São Miguel

På São Miguel kan du kun leje en bil i Ponta Delgada Lufthavn; nogle biludlejningsfirmaer har en afdeling i byen, men du behøver ikke at tage dig af transporten dertil. Biludlejningspersonalet kører dig gratis fra lufthavnen til din bil i en varevogn.

Når du booker en bil, ikke kun i São Miguel, men på Azorerne generelt, afhænger det meget af sæsonen og også af, hvor lang tid i forvejen du booker bilen.

Jo længere tid i forvejen du lejer, jo billigere bliver det, samtidig med at det altid vil være betydeligt dyrere at leje en bil mellem maj og september end resten af året.

Da der er så mange forskellige biludlejningsfirmaer, anbefaler vi Booking.com til at foretage en booking, som vil sammenligne alle firmaerne i henhold til dine kriterier.

Traditionelt er de biludlejningsfirmaer, der giver mest valuta for pengene i São Miguel Ilha Verde, Sixt, Avis, Hertz, Alamo, Enterprise og Autatlantis.

Sammenlign priser på alle biludlejningsfirmaer

Priser for biludlejning i São Miguel

At leje en bil i São Miguel er ikke en dyr affære, medmindre du rejser i ferierne og bestiller i god tid Eksempler på gennemsnitspriser:

Læs altid lejebetingelserne i detaljer, især forsikringen, som du også kan finde på Booking.com. Nogle udlejningsfirmaer inkluderer forsikring i den endelige pris, andre steder skal du betale ekstra, mellem 5 eur og 10 eur pr. dag afhængigt af biltype og lejemålets længde.

Internationalt kørekort og andre dokumenter

Sao Miguel er en del af Den Europæiske Union, så det er ikke nødvendigt at arrangere et internationalt kørekort. Udlejningsfirmaet accepterer også et nationalt kørekort fra et hvilket som helst EU-land.

Hvis du har et kørekort fra et land uden for EU, Norge, Schweiz eller Island, skal du få et internationalt kørekort sammen med dit kørekort.

Biludlejningsfirmaer kræver normalt et kreditkort for at leje en bil, og vil ofte låne ud på et betalingskort, men enten på mindre favorable vilkår eller med et meget højt depositum, der ofte overstiger 1.200 euro.

Benzinpriser og parkering

Benzin er ret dyrt i São Miguel. Da benzinpriserne ændrer sig ofte og hurtigt, er det ikke værd at angive nøjagtige beløb pr. liter. Men generelt sælges almindelig 95-oktan benzin eller diesel på øen for mellem 1,60 euro og 1,85 euro pr. liter.

Det er nemt at parkere på São Miguel. Det er gratis at parkere ved stort set alle turistattraktioner, og som i de fleste byer er der gratis pladser på gaden (betalte pladser er altid markeret med en blå linje). Du kan også parkere gratis i Ponta Delgada, den største by på øen, uden problemer.

Trafik og trafikregler

Vejene er i fremragende stand, og bilisterne kører meget ordentligt.

Den centrale del af øen og nogle strækninger langs kysten er behageligt flade, og vejene bevæger sig hurtigt, mens den østlige og vestlige del af øen er meget barsk, og vejene her har tendens til at være ekstremt snoede, op og ned. Trafikken er dog let, og vejene er for det meste perfekt skiltet, så selv under de mere udfordrende bjergforhold er det ikke så svært at køre.

En firesporet motorvej går fra lufthavnen uden om Ponta Delgada og fortsætter langs sydkysten til det populære feriested Vila Franca do Campo. Den mest trafikerede lokale motorvej fra Lagoa nær Ponta Delgada mod nord til Ribeira Grande er også firesporet. Der er ingen vejafgifter eller andre gebyrer på nogen af motorvejene eller vejene.

På São Miguel behøver man ikke bekymre sig om is eller måske endda sne, selv ikke i de højeste områder. Den eneste fare er måske hyppig tåge og regn. Men begge dele varer som regel højst et par minutter og afløses af solrigt vejr.

Hvis du forvilder dig ind på mindre udsatte steder under din rejse (oftest når du observerer græssende køer, som der er utroligt mange af på øen), skal du være forsigtig med stiernes kvalitet. Selv helt nye asfaltveje har meget dybe dræningskanaler, som kan være farlige for biler med lavere chassis (dvs. alle biler undtagen en jeep).

Det virkelig smukke ved Saomiguels veje er derimod de allestedsnærværende farverige hortensiaer , der blomstrer langs næsten alle veje på øen. Især mellem maj og september er en køretur en vidunderlig oplevelse.

Trafikreglerne ligner dem i alle andre europæiske lande.

Hastighedsgrænsen er 50 km/t i landsbyen og 80 km/t uden for landsbyen, og 100 km/t på motorvejen. Men på grund af det bjergrige terræn kan man næsten ikke køre 60 km/t uden for motorvejen.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.