Chá Gorreana Tea

Chá Gorreana

Teplantagerne på den nordlige del af øen byder ikke kun på en fantastisk udsigt, men også på et museum for teproduktion og -smagning. Ordet "Chá" betyder te på portugisisk, og Gorreana er navnet på det firma, der ejer teplantagen.

De 10 bedste hoteller i São Miguel

Et besøg i dette maleriske område bør man bestemt ikke gå glip af. Faktisk er Chá Gorreana den ældste teplantage i Europa, idet den har været i drift uafbrudt siden 1883. Den lokale tefabrik er en af kun omkring ti lignende virksomheder i hele Europa.

Den producerer hovedsageligt sort te af høj kvalitet, som eksporteres til hele Europa og Amerika, men grøn te dyrkes også i store mængder her.

Gå en tur gennem plantagerne

Der dyrkes te på de nordlige, blide skråninger langs hovedringvejen rundt om øen, og der er en officiel, afmærket vandresti gennem plantagerne, som du kan følge gratis når som helst. Stien er åben for offentligheden, og det er ikke nødvendigt at bede om tilladelse til at besøge den eller købe billetter.

Vandrestien starter ved vejen lige over for tefabrikken og er cirkulær, så du nemt kan gå tilbage til din bil. Den er 3,5 km lang og løber gennem et let bølgende landskab, så selv helt utrænede rejsende kan klare turen.

Besøg Chá Gorreana-fabrikken

Efter turen gennem plantagerne er højdepunktet på dit besøg det lille museum på den lokale fabrik, hvor du kan få et førstehåndsindtryk af tefremstillingsprocessen og selvfølgelig købe lokale produkter direkte.

Det er gratis at besøge fabrikken på hverdage mellem kl. 8.30 og 18.00 og i weekenden mellem kl. 9.00 og 18.00.

Hvordan kommer man til plantagen?

Der er en parkeringsplads lige foran Chá Gorreana-fabrikken, hvor du kan stoppe gratis. Da plantagerne ligger rundt om øens hovedvej, er det meget nemt at komme hertil uden at skulle vandre. Afstanden fra Ponta Delgada er 30 km, se rutekortet.

Sammenlign priser på biludlejning - PDL Lufthavn

Selvom der officielt er et busstoppested ved krydset ved fabrikken, kan du kun komme hertil 1-2 gange om dagen i weekenden. Alle andre ruter på nordkysten kører uden om denne del af hovedvejen langs kysten gennem centrum af landsbyerne São Brás og Maia.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i São Miguel.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.