Ribeira Grande

Ribeira Grande

Den næststørste by på Azorerne, Ribeira Grande med 30.000 indbyggere, er det vigtigste udgangspunkt for at udforske den nordlige og østlige del af São Miguel og et godt sted at bo.

De 10 bedste hoteller i São Miguel

Ribeira Grande har et smukt historisk centrum, mange restauranter, et kommercielt centrum og gode betingelser for at surfe og se det barske hav lige fra strandene.

Seværdigheder og attraktioner

En af de smukkeste seværdigheder er den fotogene historiske bro Ponte da Ribeira Grande, der buer over dalen med floden af samme navn, som løber lige gennem byens centrum. Broen er bygget i traditionel kolonistil med en hvid facade og sorte og brune kanter af basaltsten.

Det lokale klokketårn (Torre do Relógio), som er byens vigtigste vartegn, er i samme stil. Faktisk kan man se den traditionelle arkitektoniske stil på de fleste af husene i det smukke historiske centrum.

Strande, svømning og surfing

Ribeira Grande er en af de få byer på São Miguel, hvis kystlinje byder på sandstrande. Faktisk er det nærmest den eneste. Strandene her består af eksotisk sort vulkansand, som har en tendens til at være smukt hærdet, hvilket gør dem gode at gå og løbe på, men også behagelige at solbade i, når vejret er godt.

Lige i centrum ligger Praia do Monte Verde, men mere populær er Praia de Santa Bárbara i den vestlige udkant af byen. Svømning her (som på hele Azorerne) er mere velegnet til meget veltrænede svømmere. Det svære er de store bølger med stærk modstrøm, som til gengæld indbyder til surfing. Det er en af de mest populære sportsgrene i Ribeira Grande og har en lang tradition her.

Der er også surfmuligheder for nybegyndere, og der er flere surfskoler i Ribeira Brava, bl.a. Santa Barbara Surf School.

Mindre øvede svømmere vil ikke gå glip af den klassiske swimmingpool med et kunstigt bassin, som er bygget på promenaden kun få meter fra havet. De vil også nyde at have adgang hele dagen til en nominel pris på 1,50 euro.

Overnatning i Ribeira Grande

Indkvartering i Ribeira Grande sker hovedsageligt i private lejligheder, små gæstehuse og pensionater. Priserne for de billigste starter ved 45 eur pr. nat, og det absolut bedste forhold mellem pris og kvalitet er det lille Casa Norte Guesthouse i centrum af byen eller A Casa da Cascata med en fantastisk udsigt over klokketårnet og broen over dalen.

Der er kun ét klassisk hotel med et lille spaområde og priser fra 150 euro pr. nat. Men i betragtning af kvaliteten er det en meget god pris, og hvis du kan lide en god indkvartering med alle bekvemmeligheder, Hotel Verde Mar & SPA ***** er det et af de bedste i São Miguel.

Hvordan kommer man til Ribeira Grande?

Find ud af transportmulighederne til Ribeira Grande.

I bil

Det er meget praktisk og hurtigt at komme til byen fra Ponta Delgada, hvor der er en fuld motorvej (ca. 20 km), men også rundt om øen, hvor der er en god klasse I-vej.

Gadeparkering er gratis, men forvent meget trange forhold.

Den største gratis parkeringsplads findes ved Piscinas Municipais-swimmingpoolen (placering på en.mapy.cz) eller ca. 150 meter fra centrum og klokketårnet (placering på en.mapy.cz).

Sammenlign priser på biludlejning i Sao Miguel

Med bus

Ribeira Grande er let tilgængelig med bus, men som overalt på Azorerne vil du altid være begrænset til at rejse rundt i byerne, når du bruger bustrafikken. Desværre er de aktuelle køreplaner ikke tilgængelige online, kun 2013-versionen. Linjenumrene og antallet af afgange pr. dag burde dog stemme nogenlunde overens.

  • Ponta Delgada - ca. hver time, linje 101, 102, 105, 106, 108, 110 + 103 via en omvej gennem landsbyen Pico do Fogo
  • Furnas - 2x dagligt linje 110
  • Nordeste og landsbyer på nordøstkysten - 4 gange om dagen linje 105 eller 106
  • Calhetas (forbindelse til linjer længere mod vest) - ca. 1 gang i timen linje 102

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i São Miguel.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.