Furnas

Furnas

Byen Furnas, der ligger ved søen af samme navn, er en populær vulkansk turistdestination. Ved bredden af Lagoa das Furn as kan du gå en tur blandt de svovlholdige, dampende fumaroler, og i Furnas må du ikke gå glip af et besøg i de varme kilder.

Vælg et hotel med rabat i São Miguel

Selve byen er virkelig smukt anlagt med mange parker, der blomstrer hele året rundt, rene gader og meget smagfuldt designede offentlige rum.

Lige i Furnas kan du nyde 4 steder med termisk og vulkansk aktivitet.

Caldeiras das Furnas og Furnas-søen

I den østlige udkant af byen ligger den smukke have Jardim da Courela, som støder op til Caldeiras das Furnas. Der er gratis adgang til denne offentlige park med masser af blomstrende buske, en kølig flod og en række mudderbassiner, svovlgejsere og mineralkilder.

Selv om det officielt ikke er tilladt at svømme her, kan man i det mindste få våde fødder i nogle af mudderpølene, men man skal være opmærksom på advarselsskiltene, der forbyder berøring af de kogende kilder.

Traditionen med den lokale "vulkanske ret" Cozido das Furmas har sine rødder i Caldeiras das Furnas Park. Oksekød og grøntsager lægges i en gryde, graves ned i jorden ved fumarolen og koges langsomt over vulkanske gasser.

I den helt anden ende af byen, ved Furnas-søen, er der et område med svovlbænke, som man bestemt ikke må røre ved, men der er flere træstier, som fører tværs gennem byen, hvorfra man kan nyde både udsigten og den typiske svovllugt. Entréen koster 3 euro.

Terra Nostra Park

Det absolut smukkeste sted i Furnas er hotellets Terra Nostra Park, en stor have med mange stier, der snor sig gennem den tætte grønne vegetation med buske og blomster i tusind farver.

Hovedattraktionen her er dog den termiske sø, hvor man kan mærke det helbredende vands gavnlige virkninger, især på huden. Terra Nostra-søen er måske ikke et særligt indbydende sted at svømme, da vandet er helt brunt, men når du først er dykket ned, vil du ikke have lyst til at komme op igen. Vandet har en konstant temperatur på omkring 29 °C.

Prisen inkluderer adgang til parken og en svømmetur i dammen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det giver mening at betale 10 euro for at komme ind i parken, skal du helt sikkert ofre disse penge. Efter vores mening er Terra Nostra Park et af de smukkeste menneskeskabte steder på hele Azorerne.

Poça da Dona Beija

Poça da Dona Beijas private spa har 5 stenbassiner med mudret jernvand, der konstant flyder takket være de indbyggede kaskader, hvilket resulterer i en behagelig massageeffekt ud over den konstante udskiftning af vand. Vandet her er særligt terapeutisk for huden, og temperaturen er i gennemsnit 39 °C.

Selv om denne spa ligger næsten direkte i Furnas, vil du være omgivet af et smukt miljø med vild natur og den typiske azoriske skov.

  • Pris: 8 euro
  • Åbningstider: dagligt 8:30-23:00
  • Officiel hjemmeside: pocadonabeija.com

Overnatning i Furnas

Takket være de termiske kilder er byen klar til turister med flere spahoteller, som selvfølgelig suppleres af mange private lejligheder. Det er også et godt udgangspunkt for vandreture i hele den østlige halvdel af São Miguel. Her finder man ud over mange restauranter også et Spar-supermarked.

Hvordan kommer man til Furnas?

Byen nås bedst i bil, da den ligger på den vigtigste ringvej rundt om øen. Den ligger dog langt nok væk fra de større byer til, at der er meget trafik. Furnas er også stille og fredelig på vejene, og al offentlig parkering er gratis. Afstanden til Ponta Delgada er 43 km.

Sammenlign priser på biludlejning

Der er også flere buslinjer, der kører til Furnas, men desværre er de aktuelle køreplaner ikke tilgængelige online, kun 2013-versionen. Linjenumrene og antallet af afgange pr. dag burde dog stemme nogenlunde overens.

  • Ponta Delgada, Lagoa og Povoação - 3-4 gange om dagen linje 318
  • Ribeira Quente - 5 gange om dagen (2 gange i weekenden) linje 317
  • Ribeira Grande - 2 gange dagligt 110 (fortsætter til Ponta Delgada, men er længere end linje 318)

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i São Miguel.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.