Faial da Terra

Faial de Terra

Den lille landsby på øens sydøstlige spids ligger klemt inde i en smal dal og på et lille stykke af den fladere kystlinje. Ud over de smukke skovklædte, bakkede omgivelser tiltrækkes turister især af den markerede vandretur op ad bakkerne til den halvt forladte, maleriske landsby Sanguinho.

Den bedste udendørs indkvartering på øen

Forladt landsby og vandfald

Den berømte vandretur, som er en af de mest interessante og smukke på São Miguel, starter ved parkeringspladsen i den nordlige ende af Faial da Terra og er skiltet. Man klatrer først op ad en stejl brostensbelagt sti i ca. 700 meter til landsbyen Sanguinho med nogle få huse og nogle romantisk udseende bonderuiner. Fra Sanguinho er der en spektakulær udsigt over havet og den dybe dal, for enden af hvilken Faial da Terra ligger.

En kort gåtur gennem græsgange afløses af tætte skove af japanske cryptometria-cedertræer, som er typiske for Azorerne, og stien, som skifter fra brosten til skovsti, fører dig til vandringens højeste punkt, det storslåede skovvandfald Salto do Prego.

Vejen tilbage fører nu stejlt ned ad bakke gennem dalen ved Faial da Terra-floden gennem tæt skov.

I alt er stien ca. 3,5 km lang, og selv med stop kan den gennemsnitlige trænede vandrer gennemføre den på ca. 2 timer. Se det viste kort over ruten.

Overnatning i Faial da Terra

Overnatning i denne lille landsby byder på guddommelig ro og en fuldstændig afskærmning fra hverdagens stress og jag. Du finder kun to små caféer og et minimarked. Indkvartering her tilbydes af nogle få lokale i deres private lejligheder, for det meste til priser mellem 90 og 120 euro pr. nat.

De bedst bedømte er Casa de Sanguinho-feriehusene i den næsten øde landsby af samme navn, helt væk fra civilisationen.

I centrum af landsbyen ville vi vælge Casa Auri eller Casa do Outeiro.

Hvordan kommer man til Faial da Terra?

Faial da Terra ligger ved siden af den store ringvej på øens sydøstlige spids. Der er dog en asfalteret vej, som snor sig gennem et smukt græslandskab med en fantastisk udsigt. Afkørslen fra hovedvejen uden for Povoação er tydeligt skiltet, og det er en køretur på 64 km fra Ponta Delgada.

Sammenlign priser på biludlejning - PDL Lufthavn

Buslinje 326 ankommer hertil 3 gange om dagen på hverdage kun fra Povoação. Køreplanerne på den officielle hjemmeside blev sidst opdateret i 2013, så du er nødt til at tjekke på stedet.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i São Miguel.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.