Torcello

Torcello

Den lidt glemte ø Torcello ligger i den venetianske lagune, ca. 40 minutters sejlads fra Venedigs historiske centrum, og byder på guddommelig ro, den smukke katedral Santa Maria Assunta og et vidunderligt, fredeligt landligt miljø.

Den billigste indkvartering i Venedig

Selvom øen Torcello nu kun er beboet af omkring 30 mennesker, var den engang et af Venedigs hovedcentre, og der er to store seværdigheder fra den tid, som gør det absolut værd at tage en tur hertil.

På den lokale restaurant Locanda Cipriani kan man mindes den berømte amerikanske forfatter og nobelprisvinder Ernest Hemingway, som boede på Torcello i flere uger i 1948.

Katedralen Santa Maria Assunta

Et af de vigtigste monumenter i hele Venedig er Torcellos katedral Santa Maria dell'Assunta, der kan dateres tilbage til det 7. århundrede, hvilket gør den til den ældste venetianske katedral nogensinde. Selvom den blev kraftigt ombygget i det 11. århundrede i gotisk stil, er der stadig karakteristiske elementer fra den romanske stil.

Man må ikke gå glip af et besøg i det indre, som kan prale af helt unikke byzantinske mosaikker fra det 11. og 12. århundrede.

Basilikaen er åben dagligt fra kl. 10.00-16.30. Sidste indgang er 30 minutter før lukketid.

Billetpriserne er som følger:

  • Kun katedralen - 5 euro
  • Tårn med udsigt - 5 eur
  • Kombination - 9 euro

Kirken Santa Fosca

Lige ved siden af Santa Maria-katedralen kan du besøge den mindre kirke Santa Fosca fra den byzantinske æra, som minder om dens nye arkitektur. Kirken kan dateres tilbage til det 12. århundrede og er omgivet af klosterbygninger fra det 14. århundrede.

Beliggenhed og transport

Torcello ligger i den nordlige del af den venetianske lagune nær øerne Burano og Mazzorbo.

En vaporetto-vandbuslinje nummer 12 kører hver halve time til øen fra Venedig (station F.te Nove) og øerne Murano, Burano og Mazzorbo og fortsætter videre til Treporti. Derudover kører linje 9 hvert 15. minut mellem Torcello og Burano, og om natten kan du tage den særlige natlinje N.

Du kan finde køreplaner for alle disse ruter på hjemmesiden: avm.avmspa.it/orari.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.