Burano

Burano

Det er ideelt at kombinere en tur til Murano med en tur til den endnu mere afsidesliggende og romantiske Burano. Øen vil fuldstændig absorbere dig med sin fredelige atmosfære, farverige huse og smalle kanaler. Og som en af de få øer i lagunen er der flere lokale end turister. Farverige Burano er måske lille, men det er svært at forlade den og tage tilbage til Venedig...

Book overnatning på Burano

Ideelt set skal du planlægge din dag, så du ender på Burano om aftenen og spiser middag her. Her er mere end nok af romantiske små restauranter, og med den afslappede atmosfære vil du nyde det meget mere.

Malede huse og håndlavede kniplinger

Burano er faktisk et system af flere miniatureøer, der er forbundet med kanaler og broer, som er omkranset af romantiske små huse malet i lyse farver. Du skal ikke lede efter biler eller motorcykler her, kun både og fortove.

Mens det større og mere kendte Murano er berømt for sin glasproduktion, har Burano en lang tradition for håndlavede broderede kniplinger, som er den vigtigste lokale souvenir.

Et besøg på Burano tager måske kun en halv time, men det kan være, at du forelsker dig så meget i byen, at du får lyst til at tilbringe hver eneste dag af dit ophold i Venedig her.

Overnatning

Leder du efter et roligt sted at bo i autentiske omgivelser uden turistglitter? Så er Burano det perfekte sted. Om aftenen falder alt til ro, og du har de mørklagte gader for dig selv. I Burano kan du hovedsageligt bo i små og velrenommerede private gæstehuse eller lejligheder:

Beliggenhed og transport

Burano kan nås med regelmæssige bådforbindelser.

Turen fra Venedigs centrum tager 40 minutter på linje 12 eller 65 minutter på linje 14.

Du kan finde køreplaner for alle nedenstående ruter på hjemmesiden: avm.avmspa.it/orari.

  • Venedig centrum (station F.te Nove) - linje 12 (frekvens 30 minutter) og natlinje N
  • Venedig centrum (San Marco station) - linje 14 (frekvens 60 minutter)
  • Murano - linje 12 (frekvens 30 minutter) og natlinje N
  • Mazzorbo - linje 12 (frekvens 30 minutter) og natlinje N
  • Torcello - linje 12 (frekvens 30 minutter) og natlinje N
  • Treporti - linje 12 (frekvens 30 minutter), 14 (frekvens 60 minutter) og natlinje N
  • Punta Sabbioni - linje 12 (frekvens 30 minutter), 14 (frekvens 60 minutter) og natlinje N
  • Lido - linje 14 (frekvens 60 minutter)

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.