Ponte di Rialto

Venedig Rialto

Den ældste af de fire historiske broer, der spænder over Canal Grande, er også en af de mest berømte broer i verden. Stenbroen stammer fra midten af det 16. århundrede (en træbro stod på dens plads fra det 13. århundrede) og er unik, fordi den har en baldakin med en arkade til butikker.

Ponte Rialto er en af Venedigs hovedattraktioner, så vær forberedt på store mængder af turister.

Vælg et hotel med udsigt til Rialto

Rialtobroens historie

Broen ligger på det sted, hvor Canal Grande, Venedigs hovedfærdselsåre, er smallest, og her lå den første pontonbro tilbage i det 12. århundrede. Men da Rialto-markedet, som broen er opkaldt efter, blev bygget i nærheden i det 13. århundrede, var pontonkonstruktionen ikke længere tilstrækkelig, og der blev bygget en bredere træbro. I 1444 kunne den dog ikke modstå anstormningen af mennesker, der så på skibsparaden, og den kollapsede.

En arkitektkonkurrence om en ny stenbro blev udskrevet i begyndelsen af det 16. århundrede på et tidspunkt, hvor den venetianske republik ekspanderede og blev betydeligt rigere. Arkitekten Antonio da Ponte vandt konkurrencen, og broen, som vi kender den i dag, stod færdig i 1591.

Butikker og en smuk udsigt

Hele broen er omgivet af butikker, der sælger alle slags souvenirs i en arkade i to rækker, der løber på tværs af broen.

Fra det højeste punkt på Ponte di Rialto har man den smukkeste udsigt over Canal Grande, men man skal regne med at stå i kø for at få taget et billede.

Overnatning med udsigt over Ponte Rialto

Vil du gerne se to af Venedigs ikoner - Rialtobroen og Canal Grande - direkte fra dit hotelværelse? Så tjek disse hoteller lige ved Rialtobroen:

Priserne er logisk nok højere end i resten af Venedig, og du betaler fra ca. 150 euro pr. værelse pr. nat.

Beliggenhed og transport

Ponte di Rialto ligger lige i centrum af Venedig, nogenlunde midt i Canal Grande, og er en del af den vigtigste fodgængerrute fra togstationen til Markuspladsen.

Det nærmeste vandbusstoppested hedder Rialto og ligger ca. 50 meter fra broen. Linjerne stopper her 1, 2, 2/ og nattelinjen N.

A-linjen fra det dyrere Alilaguna-selskab stopper også ved stationen.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.