Mercato di Rialto

Mercato Rialto

Rialtomarkedet er et af de ældste steder i Venedig og har altid været byens centrum. Det ligger i et centralt område ved bredden af Canal Grande, kun ca. 3 minutters gang fra Ponte di Rialto.

Der har været afholdt markeder i Rialto-området siden begyndelsen af det 16. århundrede. Den vigtigste markedsbygning blev og bliver stadig brugt som fiskemarked og stammer fra det 19. århundrede.

Andre produkter som krydderier, frugt, grøntsager og mange andre produkter blev dengang solgt og bliver stadig solgt på den tilstødende plads.

Vælg et hotel med udsigt over Rialto

Markedet i dag

Mercato di Rialto tjener stadig sit oprindelige formål i dag uden ændringer.

I fiskemarkedsbygningen finder du fiskernes boder hver morgen og eftermiddag, og på det tilstødende torv sælger grøntsags- og frugtavlere deres produkter.

Rialto-markedet er ikke primært overfyldt med turistboder, men betjener hovedsageligt Venedigs lokalbefolkning, hvilket afspejles i den behagelige, afslappede atmosfære.

Fiskemarkedet finder sted fra tirsdag til lørdag fra ca. kl. 7.00 til 12.00, og det åbne marked på pladsen fra mandag til lørdag fra kl. 7.00 til sidst på eftermiddagen.

Sådan kommer du derhen

Lige på promenaden ved markedet er stoppestedet for vandbussen "Rialto Mercato", hvor linje 1 stopper og forbinder Piazzale Rome, stationen, San Marco og Lido.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.