Basilica dei Frari

Basilica dei Frari

En af Venedigs største kirker, Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, står lidt druknet midt i virvaret af smalle kanaler i det centrale San Paolo-kvarter. Sammenlignet med den byzantinske Markuskirke er bygningen fra 1250 mørk, næsten mystisk, men ikke desto mindre anderledes og derfor absolut et besøg værd.

Billigste overnatning i Venedig (Booking.com)

Den vigtigste katolske kirke i Venedig er Basilica Minor, som er dedikeret til Jomfru Marias himmelfart.

Venetianske berømtheders hvilested

Den massive gotiske kirke tiltrækker især besøgende på grund af sit rigt dekorerede interiør, som kan prale af malerier og vægmalerier af berømte italienske kunstnere fra Tizian til Bellini og Paolo Veneziano.

En vigtig del af basilikaen er opbevaringsstedet for mange berømte venetianske personligheders jordiske rester. For eksempel fandt komponisten Claudio Monteverdi, maleren Tizian, billedhuggeren Canova og en af de vigtigste venetianske doger, Francesco Foscari, deres sidste hvilested i denne basilika.

Adgang og åbningstider

Basilikaen er åben for turister på hverdage fra kl. 9.00-19.30, på lørdage indtil kl. 18.00, på søndage og på kristne helligdage kun fra kl. 13.00-18.00.

Entréen er kun 5 euro, hvilket gør et besøg i basilikaen med dens verdenskendte kunstværker virkelig det hele værd. Studerende med et gyldigt ISIC-kort betaler kun 2 euro, og seniorer over 65 år betaler 3 euro.

Tårnet, som er det næsthøjeste i Venedig, er i øjeblikket umuligt at bestige.

Officiel hjemmeside: basilicadeifrari.it

Indkvartering omkring basilikaen

Basilica de Frari ligger midt i Venedigs historiske centrum på Campo de Frari, og hvis du leder efter et sted at bo midt i centrum, så er området omkring basilikaen det helt rigtige sted. Tag et kig på disse gode overnatningssteder i umiddelbar nærhed:

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.