Sassari

Sassari

Med 126.000 indbyggere er Sassari den næststørste by på Sardinien efter Cagliari.

Book et hotel på Sardinien på forhånd med rabat

Af de store byer rangerer vi den blandt de smukkeste på øen, primært takket være dens autentiske atmosfære med et minimum af turister, fine monumenter og typisk smalle gader med masser af skjulte hjørner.

Seværdigheder og attraktioner

Byen er relativt lille, og alle seværdighederne kan nemt udforskes til fods. Glem ikke at besøge følgende seværdigheder i Sassari:

  • Rosello-fontænen - byens symbol findes i den nordlige udkant af centrum. Renæssancefontænen kan dateres tilbage til det 17. århundrede og kom endda på et italiensk frimærke.
  • Piazza Italia - den centrale plads med de smukke neogotiske og neoklassiske Palazzo della Provincia og Palazzo Giordano fra det 19. århundrede.
  • Nicholas-katedralen - en storslået katedral fra det 13. århundrede, som blev genopbygget i det 15. århundrede i udsmykket catalansk gotisk stil.
  • Palazzo d'Usini - det bedst bevarede eksempel på renæssancearkitektur i civile bygninger på Sardinien
  • Corso Vittorio Emanuele - den vigtigste fodgængerzone, der skærer gennem centrum og er fyldt med restauranter, caféer og butikker.

Indkvartering

Da Sassari ikke ligger direkte ved havet, er overnatningspriserne markant lavere end på feriestederne. Det gør det til et godt sted at bo, hvis man vil udforske Sardinien og ikke har noget imod at bo inde i landet. Priserne for lejligheder starter ved 55 euro for 2 personer pr. nat i højsæsonen, eller ved 65 euro for et klassisk hotel.

Vores tips til indkvartering i Sassari, som vi vælger for dig:

Sådan kommer du frem

Du får sandsynligvis ikke brug for offentlig transport i Sassari, men nogle oplysninger er stadig nyttige. Der er en sporvognslinje fra stationen til centrum, og busser dækker resten af byen.

En billet, der gælder i 90 minutter, købt i en kiosk eller automat, koster 1,30 euro og gælder altid kun til enten busser eller sporvogne. En 2-timers billet til 2 euro eller en heldagsbillet til 3,30 euro gælder til både busser og sporvogne.

Fra Sassari kan du komme videre med intercity-buslinjer og med tog, for detaljerede oplysninger om at rejse med bil, bus og tog, se kapitlet Transport på Sardinien.

Den vigtigste busstation ligger på via Padre Zirano (google.com/maps), mens jernbanestationen ligger ca. 200 meter mod nord. Klik på linjens nummer/navn for at se køreplaner til specifikke byer på listen nedenfor:

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.