Turistvisum til Hong Kong

Hong Kong

Hvilke rejsedokumenter skal jeg bruge for at rejse til Hongkong? Kan jeg krydse grænsen mellem Hongkong og Macao eller det kinesiske fastland uden visum?

Vælg et hotel med udsigt til Hongkong

Visum

Selvom Hongkong officielt er en del af Kina, opretholder byen sin egen visumpolitik indtil mindst 2047 på grund af dens omfattende selvstændighed.

I modsætning til det kinesiske fastland, hvor man skal søge om visum på en ambassade, behøver borgere fra langt de fleste lande i verden ikke visum for at komme ind i Hongkong.

Et pas, der er gyldigt i yderligere 6 måneder efter, at man har forladt landet, er tilstrækkeligt til at rejse til Hongkong.

Du kan finde alle oplysninger om visum og indrejsekrav på Hongkongs regerings officielle hjemmeside: gov.hk/en.

Rejse til Macau

Macau har samme status i Kina som Hongkong og kræver heller ikke, at rejsende besøger turiststeder. Macau er dog en selvstændig enhed, og derfor skal du have et pas, når du rejser fra Hongkong til Macau. Der kræves ikke visum.

Det er muligt at rejse direkte fra Hongkong til Macau med bus eller båd (uden for Kina).

Rejse til Kina

Du skal have visum, når du rejser fra Hongkong til det kinesiske fastland, selv om det teknisk set er ét land. Kina tillader ikke engang kortvarig visumfri indrejse ved grænsen til fastlandet, når man rejser fra Hongkong.

Andre dokumenter

Hongkong har en meget åben tilgang til sin migrationspolitik. Der er ingen kontrol af bolig eller penge. Ved ankomsten skal man udfylde et Immigration Residency Document, som man får udleveret i flyet.

Hongkong kræver ikke en returbillet eller en billet til din næste destination, men dit flyselskab kan kræve det, og det er en god idé at have alt klar.

Toldbestemmelser

Det er forbudt at importere dyre- eller planteprodukter til Hongkong af sundhedsmæssige årsager.

Du kan toldfrit indføre 20 cigaretter (en pakke), 1 liter alkohol og 2 liter vin.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.