Det kantonesiske køkken
Hongkongs mangfoldighed betyder, at der er noget for enhver køkkenelsker. Der er endda en tjekkisk restaurant med fadøl. Det lokale køkken er kantonesisk, et af de vigtigste kinesiske køkkener. Klassiske retter er stegte nudler eller ris med oksekød eller svinekød.
En anden lokal specialitet er risnudler i suppe med dumplings af rejer, oksekød, fisk osv. Ris eller risnudler er det vigtigste tilbehør, som det er næsten overalt i Asien. Da Hongkong ligger ved kysten, anbefaler vi bestemt at prøve frisk fisk og skaldyr.
Sådan spiser du som en lokal
Hvis du vil spise som en lokal, skal du gå på en lokal restaurant. Du kan som regel kende dem på typen af gæster og manglen på skilte på engelsk. Vær forberedt på, at ingen af de ansatte taler engelsk, og hvis du er heldig, har de et menukort på engelsk. Heldigvis har de fleste restauranter menukort med billeder, så man kan vælge ud fra billederne eller ud fra andre gæsters retter. Ligesom på andre restauranter i Hongkong forventes det, at man kan spise med pinde. Bestik bliver bragt til dig efter anmodning.
Prisen på lokal mad er op til 50 hkd og afhænger af, hvornår på dagen man spiser (billigere over frokost og om eftermiddagen - te-sæt, hvor der normalt er en varm drik inkluderet). De fleste restauranter opkræver et ekstra gebyr på ca. 3 hkd for en kold drink/drink med is.
Almindelige restaurantpriser
Hvis du ikke vil sidde ved samme bord som de lokale, skal du vælge en af de større og mere moderne restauranter. Prisen for et måltid på de billigere restauranter varierer fra 50 hkd og opefter, men du skal nok regne med at betale omkring 100 hkd for et måltid.
Et andet alternativ kan være kæderestauranter som Green River eller Café de Coral, hvor måltiderne koster omkring 50 hkd. Da pladsen er trang i Hongkong, og du primært betaler for pladsen, skal du regne med, at personalet især på mindre restauranter aktivt vil opfordre dig til at gå meget kort tid efter, at du er færdig med at spise.