Vejret i Hong Kong og bedste rejsetidspunkt

Hong Kong

Hong Kong har et fugtigt subtropisk klima. Der er dog særlige forhold, og især om sommeren minder vejret mere om et tropisk bælte.

Somrene er generelt meget lange, varme og fugtige med temperaturer omkring 33 °C. Vintrene er derimod korte med behagelige temperaturer på omkring 23 °C, for det meste klar himmel og lavere luftfugtighed.

Det meget korte efterår har tendens til at være solrigt, mens det korte forår er præget af overskyet himmel og hyppig tåge.

Vælg den bedste indkvartering med udsigt over Hongkong

Det mest behagelige tidspunkt at opholde sig i Hongkong er mellem oktober og februar.

Havet er varmest mellem juni og oktober, hvor det er omkring 28°C. Havtemperaturen falder kraftigt om vinteren og er på sit laveste fra december til marts, hvor den er omkring 22°C.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Hong Kong - Fælles vejr for hele landet

Måned
Vejret
Luft
januar
sol
18 °C
februar
sol
18 °C
march
sol
21 °C
april
solrig
25 °C
kan
solrig
28 °C
juni
regnfuld
30 °C
juli
regnfuld
31 °C
august
regnfuld
31 °C
september
regnfuld
30 °C
oktober
solrig
27 °C
november
sol
24 °C
december
sol
20 °C

Hvornår skal man gå til Hong Kong

Det ideelle tidspunkt for et besøg er fra slutningen af oktober til slutningen af januar, hvor temperaturen er omkring 22 til 28 grader, og luftfugtigheden er betydeligt lavere end om sommeren. Besøg i sommermånederne kan ikke anbefales, da temperaturerne ligger på omkring 34 grader, og kombineret med en meget høj luftfugtighed er vejret uegnet til længerevarende ophold udendørs.

Vælg den bedste indkvartering med udsigt over Hongkong

Hvad er de bedste måneder at besøge?

Fra oktober til januar er der stabilt vejr med mindst nedbør og de mest behagelige temperaturer på mellem 22 og 28 °C. I denne periode regner det i gennemsnit en gang hver tredje dag, som regel om aftenen eller natten. Regnen er sporadisk og forekommer kun i form af korte byger.

November, december og begyndelsen af januar er måneder med klar eller delvis klar himmel og klar luft, der indbyder til udsigt fra for eksempel Victoria Peak.

Hvornår er det regntid i Hongkong?

Den kraftigste regn kommer i juni, og regntiden slutter i slutningen af september og begyndelsen af oktober. I disse måneder kan det regne op til flere gange om dagen, inklusive langvarige byger.

Der er i gennemsnit 18 regnvejrsdage om måneden i denne periode.

Er der tyfoner i Hongkong?

Ja, Hongkong ligger i en zone med hyppige tyfoner og tropiske storme. En stærk tyfon rammer Hongkong i gennemsnit en gang om året.

Orkansæsonen løber fra juli til oktober. Statistisk set er tyfoner hyppigst i begyndelsen af september eller slutningen af august.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.