Kort og geografi over Hong Kong

Hong Kong

Søger du efter placeringen af Hong Kong på et kort? Find ud af alle de geografiske interessepunkter i Hong Kong.

Vælg det hotel, der har den bedste centrale beliggenhed

Hvor ligger Hongkong?

Hongkong ligger i det sydlige Kina på en lille halvø og flere små øer. Dens kyster skylles af Det Sydkinesiske Hav.

Byen støder op til det kinesiske fastland og har efter opførelsen af tunnel- og brokomplekset "HZMB" en landegrænse til den særlige administrative region Macao.

Hongkong dækker et område på 2.755 kvadratkilometer.

Online kort over Hongkong

Tjek flere kort over Hongkong for nemt at finde ud af, hvor du skal bo, hvor den største koncentration af attraktioner eller vandrestier er.

Geografi

Hongkongs territorium er opdelt i 3 hoveddele - Hong Kong, Kowloon og New Territories.

Hongkong - er navnet på selve øen, som var det første sted i området, der blev bosat af briterne, og som udgør den første og oprindelige del af den britiske koloni. Hongkongs centrum er området mellem Central og Causeway Bay, som danner den skyline af skyskrabere, der ses på de fleste fotos. De fleste turister tager til dette område.

Kowloon - fastlandet, der ligger på den modsatte side af Hong Kong Island, blev en del af den britiske koloni i anden halvdel af det 18. århundrede. Det er mere en beboelsesdel af det selvstyrende område, men der er også mange turistattraktioner her. Området er et af de tættest befolkede steder på jorden.

TheNew Territories, et område, der udgør ca. 90 % af det, der nu er Hongkong, blev lejet af briterne fra Chin-dynastiet i 99 år i 1898. Området ligger nord for Kowloon. Det er velegnet til vandreture, og der er flere historiske boliger for oprindelige folk af turistmæssig interesse (f.eks. Ping Shan Heritage Trail).

Hongkong i tal

Som afslutning på dette kapitel præsenterer vi også nogle interessante geografiske data om Hongkong.

  • Det højeste bjerg - Tai Mo Shan (957 m over havets overflade)
  • Længste flod - Sham Chun (37 km)
  • Naboområder - 2 (det kinesiske fastland, Macau)
  • Kystlinjens længde - 456 km
Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.