Sikkerhed og tryghed i Hong Kong

Hong Kong

Hvad er sundhedsrisikoen i Hongkong? Er det sikkert, og hvor er der mest kriminalitet?

Vælg et hotel med udsigt til Hongkong

Sundhedsmæssige risici

Du risikerer ikke at få alvorlige sygdomme i Hongkong. Som når du rejser andre steder, anbefaler vi, at du tegner en god rejseforsikring og altid har masser af kontanter eller et kreditkort på dig i tilfælde af pludselige skader eller sygdom.

Turister fra andre kontinenter kan af og til opleve tarmproblemer efter at have spist lokal mad, som deres kroppe ikke er vant til.

Men hygiejneniveauet er højt i Hongkong, og sådanne problemer forsvinder som regel hurtigt.

Sundhedspleje og mulig behandling

Hongkong anses for at være et meget avanceret land med et højt udviklet og overlegent sundhedsvæsen.

Alle turister skal være opmærksomme på, at enhver behandling skal betales kontant umiddelbart efter lægebesøget, og at man kun skal henvende sig til forsikringsselskabet for at få refusion med tilbagevirkende kraft.

Drikkevand

Hovedvandet er sikkert. Hongkong er et af de få lande i Sydøstasien, hvor vand fra hanen ikke er et problem at drikke.

Farlige dyr

På grund af det overvejende urbane miljø er der ingen store farlige dyr i Hongkong.

Men når man rejser gennem landskabet i de mere afsidesliggende dele af New Territories eller Lantau Island, skal man være opmærksom på, at der findes flere arter af giftige slanger i Hongkong, og det er ikke tilrådeligt at gå ind i det høje græs uden solide sko.

Det er ideelt at trampe sig vej gennem de tilgroede stier. Men - igen på grund af den høje befolkningstæthed - er der ikke nær så mange slanger som i andre områder af Sydøstasien.

Man kan finde herreløse hunde i afsidesliggende landområder, men de er som regel vant til mennesker og er ikke aggressive.

Risiko for katastrofer

Der er risiko for tyfoner eller voldsomme regnskyl i Hongkong i løbet af sommeren. Der er forskellige grader af begge dele, og du vil blive informeret om enhver tyfon eller skybrud (information i metroen, alle offentlige bygninger, indkøbscentre).

Tyfoner eller alvorlige tropiske storme forekommer i gennemsnit 1-3 gange om året i Hongkong, hovedsageligt mellem slutningen af juli og slutningen af september.

Obligatoriske vaccinationer

Der kræves ingen vaccinationer i Hongkong, det er et almindeligt udviklet land uden tropesygdomme.

Kriminalitet

Kriminaliteten er minimal i Hongkong sammenlignet med andre asiatiske lande.

Det kan tage lidt tid at vænne sig til de nye omgivelser, men ellers er Hongkong meget sikkert. Vi anbefaler ekstra forsigtighed i Mongkok-området, hvor der kan forekomme lommetyverier på gademarkederne.

Generelt er Hongkong dog en af de sikreste metropoler i verden for turister.

Vigtige kontakter

Når du er i Hongkong, bør du kende følgende telefonnumre.

  • Brandvæsen: 999
  • Nødhjælpstjenester: 999
  • Politi: 999

Denne universelle nødlinje er altid let at tale engelsk.

Hongkongs internationale telefonkode er +852.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.