San Michele de Murato

San Michele de Murato

Den interessante romanske kirke St. Michael nær landsbyen Murato tiltrækker turister med sin gamle historie, velbevarede udseende og helt usædvanlige facade. Hvis du opholder dig i den nordøstlige del af Korsika, bør du ikke gå glip af dette monument.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Historie og atypisk facade

San Michele-kirken er et af de få overlevende korsikanske monumenter fra den tid, hvor øen blev regeret af Pisan-republikken, hvilket arkitekturkendere vil vide med det samme. Kirken er bygget i den klassiske pisanske romanske stil i lighed med den berømte katedral i Pisa.

Byggeriet begyndte formentlig omkring 1140, men kirken blev først indviet i 1280.

Kirkens facade har et typisk pisansk mørk-hvidt mønster, men i modsætning til andre kirker i samme arkitektur er dette mønster tydeligt asymmetrisk, hvilket bidrager til kirkens unikke karakter. Strukturen er en kombination af hvid Carrara-marmor og grågrønne serpentinstykker.

Hvordan kommer man til kirken?

San Michele de Murato ligger i bakkerne over Bastia (22 km) og regionen Nebbio, hvis centrum er fiskerbyen Saint-Florent (16 km). Du kan kun komme hertil i bil, der går ingen regelmæssig bus til Murato.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.