Saleccia strand

Saleccia

Den smukkeste strand på det nordlige Korsika ligger i et afsides område i det tørre område, der også er kendt som Désert des Agriate. Hvis du er ude efter at svømme i et rent naturområde, men også let tilgængelig i bil og med basale faciliteter i form af et par snackbarer, så er Saleccia som skabt for dig.

Vælg et hotel ved stranden

I modsætning til det omgivende tørre landskab ligger stranden i en bred dal med fyrretræer, der giver behagelig skygge og får hele området til at dufte dejligt.

Bade- og strandfaciliteter

Plage de Saleccia har fint, hvidt sand og en længde på over 600 meter, hvilket kombineret med dens afsides beliggenhed betyder, at du altid kan finde en plads. Flotte klitter adskiller stranden fra fyrreskoven, hvor man altid kan gemme sig for solens stråler.

Havet her har en klar turkis farve, og indgangen er meget gradvis og fri for klipper. Af de rene naturstrande vurderer vi Saleccia som den smukkeste og mest rummelige på Korsika.

I sommersæsonen er der flere forfriskningsboder, men forvent ikke vandsport eller udlejning af solsenge.

  • Strandens overflade - fint hvidt sand
  • Indgang til vandet - gradvis sand
  • Strandens længde - 600 meter
  • Strandens bredde - 25-35 meter
  • Udlejning af liggestole - nej
  • Toiletter og brusere - nej
  • Restauranter - ja, små forfriskningsboder
  • Butikker - nej

Indkvartering ved stranden

Kun få skridt fra stranden kan du bo på campingpladsen U Paradis om sommeren. Reservationer og yderligere information på hjemmesiden: camping-uparadisu.com.

Find flere overnatningsmuligheder i Saint-Florent.

Hvordan kommer man til stranden?

Den sjoveste måde at komme til stranden på er med båd. Tjenesten drives af Le Popeye, og du skal altid skifte tog undervejs. En stor båd tager dig først fra Saint-Florent til Lotu-stranden, hvor du skifter til en lille motorbåd, der tager dig til Saleccia.

  • Lotu beach combo (tur/retur): 35 euro (juli, august, første uge af september) eller 33 euro (april, maj, juni, resten af september).

Der sejler kun mindre motorbåde mellem Lotu- og Saleccia-strandene.

Saleccia kan også nås i bil ad en 12 km lang asfaltvej, der forgrener sig fra D81 ca. 8 km vest for Saint-Florent. Afkørslen er skiltet, men tjek det nøjagtige rutekort fra St-Florent. Det sidste stykke på ca. 5 km er dog kun tilgængeligt med større firehjulstrækkere.

Det er gratis at parkere ved stranden.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.