Îles Sanguinaires

Sanguinaire

Et af de smukkeste steder at se på solnedgang og hav ligger kun få kilometer fra Ajaccio.

Øgruppen Îles Sanguinaires, kendt som Blodøerne, består af 4 små øer, der ligger spredt i havet ud for Kap Pointe de la Parata, hvor man har den bedste udsigt.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Selvom navnets oprindelse leder tankerne hen på romantiske forestillinger om, at øerne har spillet en vigtig rolle i et af de blodige slag på Korsika, eller på klippernes røde farve ved solnedgang, er oprindelsen mere prosaisk. Det er sandsynligvis en forvanskning af navnet Sagon Islands, som har optrådt på kort siden det 16. århundrede.

Unik flora og smukke udsigter

Selvom øerne ved første øjekast er klippefyldte, er de hjemsted for mere end 150 arter af sjældne planter, og de er også yngleplads for mange fuglearter.

Men den største attraktion er helt sikkert den betagende udsigt fra både fastlandets Kap Parata og fra fyrtårnet Phare des Sanguinaires, som står på det 50 meter høje forbjerg på den største ø.

Hvordan kommer man til øerne?

Øen med fyrtårnet kan kun nås med båd på en organiseret udflugt fra Ajaccio. Disse ture arrangeres af flere bureauer, og priserne varierer fra omkring 30 euro til 45 euro.

Prisen inkluderer normalt kun transport fra Ajaccio til den største fyrtårnsø og tilbage igen. Eksempler på bureauer:

Udsigtspunktet ved Pointe de la Parata er let at nå i bil, og der er en stor gratis parkeringsplads i nærheden. Den offentlige buslinje 5 fra Ajaccio, også kendt som Navette des Plages, har også endestation på denne parkeringsplads. At betale for en billet koster 2,20 euro, for at se chaufføren 3 euro.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.