Calvi

Calvi Citadel

Calvi er en malerisk lille by på den nordlige del af øen. Byen domineres af et stort citadel, som blev bygget under den genovesiske besættelse. Ifølge nogle legender blev sømanden Christopher Columbus født i Calvi, og i Cathédrale St-Jean-Baptiste fra det 13. århundrede markerer en træstatue det sted, hvor Columbus' fødested siges at have stået før opførelsen af katedralen.

Find det bedste hotel i Calvi

Med sin smukke strand, sit historiske centrum og sin internationale lufthavn er Calvi en af Korsikas mest populære destinationer.

Citadellet i Calvi

Byen er en af de mest besøgte på det nordlige Korsika, og en af grundene er helt sikkert det fotogene citadel, der står på et højdedrag over Calvis havn. Citadellets mure, som stadig er bevaret, kroner det klippefremspring, som Calvis historiske centrum ligger på.

Centrum har været omgivet af mure siden det 12. århundrede af korsikanske medlemmer af den genovesiske republik, som med succes afviste alle fransk-tyrkiske angribere herfra.

Citadellets centrum domineres af den lille Johannes Døber-katedral fra det 13. århundrede og smalle, stejle gader med historiske huse.

Der er gratis adgang til murene og til det indre af citadellet, hvilket er logisk, da husene stadig er beboet af almindelige mennesker.

Strande og svømning

Lige ved havnen begynder byens oprindeligt livlige strand med sine mange restauranter, barer og snackbarer, der strækker sig over mere end 3 km i østlig retning. Efterhånden ændrer stranden sin urbane karakter til en landlig med fyrreskove og mærkbart mindre menneskemængder.

Der er virkelig noget for alle på Calvi-stranden - både dem, der elsker sjov, vandattraktioner og butikker, men også dem, der elsker privatliv og ro.

Den urbane del af stranden er bogstaveligt talt fuld af butikker, der udlejer solsenge og parasoller, og tilbyder forskellige vandaktiviteter og sportsgrene. Calvi-stranden er dækket af fint sand.

Hvis du hellere vil besøge en strand helt uden for byen, kan du køre til den anden side af Golfe de Calvi til den mindre sandstrand Arinella, der er spækket med stenede obelisker. Denne strand kan kun nås i bil efter en køretur på 12 km fra Calvi, se rutekort.

Overnatning i Calvi

Byen er et af de bedste udgangs- og opholdssteder på det nordlige Korsika. Her finder du et komplet udvalg af faciliteter, dusinvis af restauranter, supermarkeder og mange attraktioner i området. Der er også et meget bredt udvalg af overnatningsmuligheder, som omfatter klassiske hoteller og private familielejligheder. Priserne om sommeren ligger mellem 2.000 og 147 euro og kan fordobles i august.

Vi tilføjer også specifikke tips til de bedste tilbud:

  • Motel Saint Francois - normalt den billigste indkvartering i Calvi i fuldt møblerede enkle studios
  • Hotel Balanea *** - et moderne mindre hotel lige i centrum af Calvi
  • Hotel Onda *** - et meget flot og moderne hotel, der ligger 1 minuts gang fra Calvis hovedstrand

Hvordan kommer man til Calvi?

Calvi er en af fire byer på Korsika, der har sin egen lufthavn, Calvi CLY, med flyvninger primært til Frankrig og Vesteuropa.

Parkering

For at rejse rundt på Korsika er en bil generelt det mest bekvemme. I løbet af sommeren (april til oktober) er gadeparkering gratis eller kun tilgængelig for abonnenter med priser fra 35 euro pr. uge. Du finder dog flere gratis parkeringspladser.

Sammenlign priser på biludlejning

Den største gratis parkeringsplads ligger ved togstationen Calvi-Talle, lige ved siden af stranden og ca. 500 meter inde i centrum (se kort).

En populær parkeringsplads ligger ved indkørslen til Calvi lige ved stranden, i skyggen af fyrretræer og tilgængelig via en smal vej, der drejer af fra hovedvejen ved kasinoet (se kort).

Tog

Den mest populære form for offentlig transport er uden tvivl den legendariske korsikanske jernbane, hvis ene gren ender her. Der går tog til Calvi to gange om dagen fra U Ponte á a Leccia, hvor der er forbindelse til Bastia eller Ajaccio.

  • Ajaccio: mindre end 5 timer inklusive transfer, pris ca. 25 euro
  • Bastia: 3,5 timer inklusive transfer, pris ca. 17 euro

Der kører langt hyppigere tog, nemlig 5-8 gange om dagen, mellem Calvi og havnen i L'Isula Rossa (Ille Rousse).

Køreplaner og information kan findes på hjemmesiden cf-corse.corsica.

Busser

Der er også langdistancebusser til Calvi, men deres frekvens på Korsika er ikke så høj som togenes:

  • Ajaccio: kun med tog med skift, se ovenfor.
  • Bastia: 1-2 gange om dagen: 1-2 gange om dagen, tager over en time, koster ca. 16 eur og drives af Corsicar
  • Porto - Ota: 1 gang dagligt med SAIB-bus

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.