Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo

Byen ved den nordlige fod af Stara Planina-bjergene er en populær attraktion ikke kun for udenlandske turister, men også for bulgarere.

Veliko Tarnovo er et af de vigtigste historiske områder i Bulgarien og en af de ældste byer på Balkan. Håndgribelige spor går tilbage til det 3. årtusinde f.Kr., og senere (omkring det 12. århundrede e.Kr.) blev byen berømt som centrum for det andet bulgarske imperium.

De 10 bedste hoteller i Veliko Tarnovo

I 1393 kom osmannerne imidlertid til Veliko Tarnovo og ødelagde hele byen. Ruinerne af det gamle tempel på Carevec-fremspringet og zarens palads stod dog tilbage og er stadig en populær turistattraktion i dag. Det omfattende centrum suppleres af maleriske huse fra det 18. og 19. århundrede.

Fra Sofia kan byen nås på ca. 3,5 timer med bus eller 5 timer med tog. Der går busser fra den centrale busstation flere gange i timen, og en enkeltbillet koster ca. 20 til 35 bgn afhængigt af selskabet.

Fra Varna er rejsen ca. tre kvarter kortere, der afgår hyppige busser fra hovedbanegården, og rejsen koster mellem 18 og 30 bgn.

Du kan f.eks. finde forbindelser via /bgrazpisanie.com.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Bulgarien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.