Billeje i Bulgarien

Bulgarien

Det er værd at rejse i bil i Bulgarien, hvis du vil udforske landskabet eller tage til bjergområder, hvor den offentlige transport er meget lidt udbredt.

Men denne artikel beskriver også trafikreglerne, hvordan tankstationer fungerer, og hvordan man betaler vejafgifter på motorveje, så den er også for rejsende, der kommer til Bulgarien i egen bil.

Hvordan og hvornår booker man en bil i Bulgarien?

Når du skal booke en bil hos et biludlejningsfirma, gælder det generelt, at jo tidligere du booker, jo billigere bliver det. Det gælder også i Bulgarien, selv om forskellene ikke er så udprægede som på andre europæiske destinationer.

Vi anbefaler for eksempel at bruge Booking.com's sammenligningsmotor for alle biludlejningsfirmaer, som vil sortere resultaterne efter dine valgte kriterier.

Sammenlign priser på biludlejning - Booking.com

Den bedste løsning er at leje en bil direkte i en af de internationale lufthavne. Tjek den aktuelle tilgængelighed og priser på biler.

Priser på biludlejning i Bulgarien

Billeje i Bulgarien er en af de billigste blandt de europæiske feriesteder. Prisen afhænger af lejemålets længde, jo længere tid, jo billigere bliver den daglige lejepris.

Der er markant højere priser om sommeren, mens det om vinteren er en meget billig affære at leje bil i Bulgarien.

Eksempler på priser:

 • 7-dages leje om sommeren (Burgas eller Varna) - fra 250 eur
 • 7-dages leje om sommeren (Sofia eller Plovdiv) - fra 180 eur
 • 7-dages leje om vinteren (Burgas eller Varna) - fra 80 eur
 • 7-dages leje om vinteren (Sofia eller Plovdiv) - fra 80 eur
 • Book en bil i Bulgarien

Læs altid de detaljerede lejebetingelser og især forsikringspolicen, som du også kan finde på Booking.com. Nogle udlejningsfirmaer inkluderer forsikring i den endelige pris, andre steder skal du betale ekstra, mellem 5 eur og 10 eur pr. dag afhængigt af biltype og lejens længde.

Aflevering af en bil et andet sted

Da der er flere lufthavne i Bulgarien, foretrækker mange rejsende at leje en bil i den ene og aflevere den i den anden ende af landet.

De fleste udlejningsfirmaer opkræver høje gebyrer for at aflevere bilen et andet sted, omkring 100 euro.

Internationalt kørekort og andre dokumenter

Bulgarien er en del af EU, og derfor er det ikke nødvendigt at få et internationalt kørekort før rejsen. Biludlejningsfirmaet skal også acceptere dit klassiske europæiske kørekort.

Biludlejningsfirmaer kræver normalt et kreditkort for at leje en bil, men vil ofte låne dig et betalingskort, men enten på mindre favorable vilkår eller med et meget højt depositum, der ofte overstiger 1.000 euro.

Motorvejsafgifter

I Bulgarien skal man have en vignet for at køre på de fleste klasse I- og II-veje. I dag findes den kun i den elektroniske version E-Vignette. Vignetter med mærkat er blevet afskaffet.

Den nemmeste måde at købe dem på er online på den officielle hjemmeside bgtoll.bg eller i en automat, hvor du indtaster nummerpladen, og den registrerer automatisk betalingen. Der findes automater på alle større tankstationer.

Hvad er priserne på vignetter i Bulgarien, og hvor skal jeg betale? Find ud af det i det detaljerede kapitel - Motorway Stamps Bulgaria.

Priser på benzin

Benzin i Bulgarien er generelt billigere end i Vest- og Sydeuropa og billigere end i Grækenland, Serbien og Rumænien.

Prisen varierer fra 1,20 euro til 1,45 euro. Du kan f.eks. se et diagram over prisudviklingen på nettet: fuel-prices.eu/Bulgaria.

Tætheden af tankstationer er meget høj, og tankstationer ligger ofte på meget afsidesliggende steder og på sekundære veje.

Hvordan fungerer tankstationer i Bulgarien?

Almindelig benzin kaldes "95", mens diesel kaldes "Diesel" ved pumperne.

Næsten alle tankstationer i Bulgarien er selvbetjente.

Først stopper du ved en stander, pumper selv, hvor meget benzin du har brug for, og går derefter til butikken for at betale. På alle tankstationer kan man betale med kort og kontanter.

Kørsel og trafikregler

I Bulgarien kører man til højre.

Reglerne her er meget lig dem i andre europæiske lande, og der er ingen grund til at forberede sig på vanskelige situationer.

Maksimal hastighed

Hastigheden i Bulgarien angives altid i kilometer i timen. Meget ofte er hastighederne reduceret med ekstra vejskilte.

 • Byer og byområder - 50 km/t
 • Uden for landsbyer på normale veje - 90 km/t
 • Motortrafikveje - 120 km/t
 • Motorveje - 140 km/t

Rundkørsler

Der er ikke mange rundkørsler i bulgarske byer, og almindelige vejkryds med trafiklys er langt mere almindelige.

Et køretøj, der allerede kører i en rundkørsel, har altidforkørselsret.

I en rundkørsel er du kun forpligtet til at give tegn, når du forlader rundkørslen.

Fordelene

I Bulgarien gælder højre vigepligt i umarkerede vejkryds. Du vil især finde sådanne kryds i byerne.

Fodgængere har altid forkørselsret i forhold til motorkøretøjer i vejkryds. Omvendt skal en fodgænger vige for en sporvogn i et kryds.

Andre regler

Hvad er nogle andre nyttige trafikregler?

 • Alkohol i blodet tolereres op til 0,05%.
 • Det er strengt forbudt at tale itelefon under kørslen, og det bliver ofte kontrolleret af politiet.
 • Forlygterne skal være tændt hele dagen og hele året rundt.
Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.