Hvad skal man lave i Bulgarien

Bulgarien

Hvilke aktiviteter kan man lave i Bulgarien? Hvordan kan man have det sjovt på ferien? Læs i dette kapitel.

Strande og svømning

Strande er blandt de mest besøgte steder i Bulgarien. Millioner af turister fra hele Europa tager hvert år til Sortehavskysten, og det er der en god grund til.

Bulgarien tilbyder de bedste priser sammenlignet med andre kystdestinationer, og kvaliteten af indkvartering og strande forbedres år for år.

Alle kan finde noget, de kan lide i Bulgarien, især dem, der elsker det fine sand og den gradvise nedgang til havet.

Hvis du foretrækker nattelivet på strandbarerne, vil Sunny Beach ikke skuffe dig.

Børnefamilier bør tage til den nordlige del af Sunny Beach, som er rolig og har en meget gradvis udgang til havet, eller til feriestederne Obzor, Albena og Balčik, hvor man finder de reneste strande. Og romantikere, der foretrækker mindre besøgte strande, kan også finde deres egne. De tager til den sydlige del af kysten (Primorsko og videre) eller til Irakli-stranden.

Priser på solsenge med parasol i Bulgarien

Jeg er sikker på, at du ofte spekulerer på, hvor meget det koster at leje en solseng og en parasol på stranden. Priserne i Bulgarien varierer ret meget fra feriested til feriested. Mens du på Sunny Beach eller Golden Sands skal betale omkring 30 bgn pr. dag for et sæt (to solsenge og en parasol), ligger priserne på mindre feriesteder som Albena, Pomorie, Primorsko eller Balchik på omkring 25 bgn pr. dag.

Vandattraktioner på havet

Alle større strande har en række vandattraktioner og aktiviteter. Du kan leje en vandcykel, tage på jetski, praglide eller på en klassisk "banan" trukket af en båd eller endda leje vandski. Eksempler på priser:

  • Parasailing, jetski: ca. 120 bgn,
  • Pedalbåd: 30 bgn for 30 minutter,
  • Vandbananer: 30 bgn pr. person.

Trekking og bjergvandring

Bulgarien er ikke kun et paradis for strandvandringer, men også for trekking i bjergene. Med sine fire store bjergkæder, der praktisk talt strækker sig over hele landet, og næsten 40.000 km afmærkede stier har landet helt sikkert noget at byde på.

De smukkeste vandreture finder man i de højeste bjerge, Rila og Pirin, som ligger syd for hovedstaden Sofia. Men den længste centrale bjergkæde, Stara Planina, byder også på et væld af muligheder.

Især i Rila-bjergene, men også i udkanten af Pirin, finder man tilstrækkelige turistfaciliteter i landsbyerne og byerne i form af mange gæstehuse, pensionater og restauranter. Højt oppe i bjergene vil man af og til støde på et nødherberg eller en bjerghytte.

Mere øde er Stara Planina-bjergene (Central Balkan NP) eller Rhodope-bjergene på grænsen til Grækenland, men selv der vil vandrere, der foretrækker afmærkede stier, finde masser af dem.

Det er svært at finde klassiske online trekkingkort over Bulgarien, men hjemmesiden mapy. cz viser f.eks. afmærkede vandrestier meget godt.

Tjek listen over hoteller og gæstehuse i hvert område:

Natteliv

Bulgariens feriesteder og byer er ideelle til livlige nattefester og mere stille drinks på barer til langt ud på natten. Priserne er generelt mere overkommelige end i Tjekkiet, så der er ikke noget, der forhindrer dig i at tilbringe natten med at have det sjovt.

Varna og den sydlige del af Sunny Beach har den største koncentration af klubber og diskoteker, men du kan også finde dine egne i hovedstaden Sofia, hvor priserne stadig ligger et godt stykke under gennemsnittet på kysten.

Vandlande

Skift en dag ved havet ud med en sjov dag i et vandland, hvor især børnene vil have det sjovt. De forskellige forlystelser, rutsjebaner og vandrutsjebaner vil holde jer underholdt hele dagen. Priserne varierer fra 30 til 50 bgn pr. dag for voksne og 15 til 20 bgn for børn. Se de 7 bedste vandlande i Bulgarien:

Skiløb

Vintersportsentusiaster kender de alpine skisportssteder i detaljer, men hvorfor ikke også prøve mere eksotiske destinationer. Prøv at stå på ski i Bulgarien! De lokale skisportssteder kan måle sig med de mindre skisportssteder i Alperne, især hvad angår faciliteter (lifte) og den samlede længde af pisterne.

Skiløb i Bulgarien foregår hovedsageligt i Pirin-, Rila- og Rhodope-bjergene, og mange skisportssteder ligger i omkring 2.000 meters højde.

På trods af den store højde er ulempen risikoen for mangel på sne. Sæsonen starter normalt i slutningen af december eller begyndelsen af januar og slutter senest i midten af april.

Alle skisportssteder har butikker, hvor man kan leje skiudstyr, og det er normalt ikke nødvendigt at reservere på forhånd. Bemærk, at priserne ofte er angivet i euro. For eksempel koster to dages leje af komplet udstyr i det største skisportssted Bansko ca. 28 euro, og en uge koster 75 euro.

Skisportssteder i Bulgarien

Se listen over de største skisportssteder i Bulgarien.

Vitosha

Det mest prisvenlige skisportssted findes næsten lige i Sofia. Det over 2.000 meter høje bjerg byder på ca. 18 km pister og dagligt skiløb for ca. 50 bgn.

Bansko

Det er det mest ukendte og moderne feriested i Bulgarien. Du kan nyde 50 km pister her, og et skipas i Bansko koster ca. 70 bgn pr. dag. Det er muligt at stå på ski i Bansko op til 2.560 m over havets overflade.

Borovets

Det største skisportssted i Bulgarien er Borovets (også stavet Borovets), som ligger under Bulgariens højeste bjerg, Musala. 60 bgn Det tilbyder næsten 60 km pister af forskellig sværhedsgrad og skiløb op til 2.500 m over havets overflade.

Pamporovo

Dette meget afsidesliggende feriested i det smukke landskab i Rhodope-bjergene byder på ca. 30 km pister og er ideelt til et lidt mere afslappet skiløb på en eksotisk destination. Et liftkort pr. dag koster omkring 55 bgn, og du kan stå på ski op til 1.900 m over havets overflade.

Historiske byer

Historieelskere vil også finde noget at lave i Bulgarien. Landet er oversået med thrakiske og antikke monumenter, som ofte går helt tilbage til f.Kr. Tag en tur fra havet til de gamle byer Nesebar eller Sozopol, eller tag længere ind i landet og oplev det historiske centrum for Bulgariens andet imperium, Veliko Tarnovo, eller den monumentfyldte Plovdiv, som er fyldt med levn fra alle perioder i historien.

Bulgarien har altid ligget på en vigtig rute fra Mellem- og Fjernøsten til Europa, så du finder et historisk islæt i centrum af alle større byer.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.