Internet og stikkontakter i Bulgarien

Bulgarien

Find ud af, om du får brug for en adapter til en stikkontakt, når du rejser til Bulgarien, eller hvor udbredt internet og mobilsignal er.

Søg efter indkvartering i Bulgarien

Elektricitet og stikkontakter

Bulgariens elnet fungerer med en frekvens på 220V og 50Hz, værdier som langt de fleste almindelige apparater accepterer uden problemer.

Stikkontakter i Bulgarien er hovedsageligt af type F (kaldet Schuko-type) og sjældnere af type C.

En type F-stikkontakt har to huller og et par jordingsstrimler i toppen og bunden.

Stikkontakter af type C har ikke jordforbindelse (den er erstattet af en tofaset beskyttelse), så du kan sagtens sætte f.eks. en mobiltelefonoplader eller en barbermaskine til.

  • Stikkontakter - F og C
  • Spænding - 220 V
  • Frekvens - 50 Hz

Internet

Bulgarien er en del af EU, så mobildata fungerer uden roamingtillæg for alle borgere i EU, Island, Norge og Storbritannien.

Internetdækningen i Bulgarien er god i befolkede områder, men der kan være problemer i mere afsidesliggende dele af bjergene.

Offentlige wi-fi-netværk tilbydes af langt de fleste hoteller og gæstehuse og er tilgængelige på mange af de større restauranter.

Opkald

Når det drejer sig om at foretage opkald, gælder de samme regler i Bulgarien for mobiloperatører fra EU, Norge og Storbritannien, som hvis du ringede indenlands.

Så du kan ringe hjem fra Bulgarien til de samme priser og takster, som hvis du boede i EU, Norge eller Storbritannien. Forvent ikke ekstra roamingafgifter, når du rejser til Bulgarien.

Hvis du kommer fra et land uden for EU, kan du hurtigt og nemt få et bulgarsk data-e-sim på nettet. airalo.com.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.