Turistvisum til Sydkorea

Sydkorea

Sydkorea har visumfrihed til alle EU-lande samt USA, Canada, Australien, Indien og mange andre lande rundt om i verden.

Fra 1. september 2021 skal du dog udfylde den elektroniske rejsetilladelse K-ETA og betale et administrativt gebyr, før du rejser.

Fri indrejse uden K-ETA

For at fremme turismen har Sydkorea ophævet kravet om at udfylde den elektroniske K-ETA-rejsetilladelse for rejser mellem 1.4.2023 og 31.12.2024.

Ved ankomsten skal du blot udfylde ankomstkortet og fremvise dit pas.

Visumfri rejse med K-ETA

Du kan rejse til landet i maksimalt 90 dage uden at skulle have et traditionelt visum på Republikken Koreas ambassader.

Udfyld ansøgningen på den officielle hjemmeside k-eta.go.kr, og udfyld under ingen omstændigheder K-ETA på en hjemmeside med en anden adresse. Det er falske sider, som vil trække mange flere penge ud af dig, end K-ETA'en faktisk er værd.

Den elektroniske autorisation kan også udfyldes via k-eta-mobilappen (Google Play / App Store).

Hvor lang tid før jeg rejser, skal jeg udfylde K-ETA?

Du skal udfylde formularen mindst 24 timer før afrejse. Det er den maksimale tid, du har til at modtage en beslutning om, hvorvidt din K-ETA skal godkendes eller ej. Medmindre du tidligere er kommet ulovligt ind i Sydkorea eller har begået en forbrydelse i landet, er der ingen grund til at bekymre sig om, at K-ETA'en ikke bliver godkendt.

I de fleste tilfælde kommer der oplysninger om godkendelse inden for 30 minutter til den e-mail, du har angivet.

Vi anbefaler, at du udskriver e-mailen. K-ETA bliver altid kontrolleret, når du går ombord på flyet, og der kan være situationer, hvor wi-fi ikke virker i den lufthavn, du flyver fra (det sker ofte i Kina eller endda Saudi-Arabien). Du får ikke lov til at gå ombord på flyet uden at vise en godkendt K-ETA-autorisation.

Hvor længe er K-ETA'en gyldig?

Den koreanske K-ETA er gyldig i 2 år, og i den periode kan du tage så mange rejser til Sydkorea, som du har lyst til.

Hvor meget koster en K-ETA, og hvordan betaler jeg for den?

K-ETA-rejsetilladelsen koster 10.000 kr. og betales udelukkende online med kreditkort efter endt registrering på k-eta.go.kr.

Hvem skal udfylde en K-ETA?

Den elektroniske K-ETA-rejsetilladelse skal udfyldes af alle rejsende til Sydkorea, også mindreårige børn. Alle rejsende skal udfylde og betale for deres egen K-ETA.

Undtagelsen er rejsende, der flyver til Korea i mere end 90 dage, og som har deres eget visum fra ambassaden. De behøver ikke at udfylde en K-ETA-autorisation.

Passets gyldighed

Hvad skal gyldigheden af mit pas være for at rejse til Republikken Korea?

Passet skal altid være gyldigt for alle rejsende i mindst 6 måneder efter, at de har forladt Korea (dvs. efter rejsens afslutning).

Omvendt er der ingen tidsbegrænsning på, hvor længe et pas skal være gammelt, før man rejser ind i landet. Du kan rejse til Sydkorea med et helt nyt pas.

Visum til ophold over 90 dage

Hvis du rejser til Korea i en længere periode, skal du altid have et standardvisum fra Republikken Koreas ambassade.

For fuldstændige oplysninger om at få et standardvisum, besøg venligst den officielle hjemmeside: www.immigration.go.kr

Hvordan fungerer immigrationssamtalen?

Ved ankomsten til Sydkorea (eller ankomst med båd) gennemgår du en standard paskontrol. Mens du stadig er på flyet, får du udleveret et papirkort, som du skal udfylde, og som er en tolddeklaration.

Der findes stadig indrejseformularer på stativerne før paskontrollen, men de udfyldes ikke af K-ETA-indehavere. Det betyder, at man går direkte fra flyet til paskontrollen uden forsinkelse.

Selve immigrationssamtalen indebærer fingeraftryk og et ansigtsfoto. Normalt vil du højst være ved grænsekontrollen i 1-2 minutter. Du vil modtage en visumfritagelse i form af en pasmærkat.

Efter paskontrollen henter du din bagage og går gennem endnu en toldkontrol, som kun består i at få din bagage røntgenfotograferet. Samtidig skal du aflevere den formular, du fik udleveret på flyet. Hvis du ikke fik den på flyet, kan du få den igen på standen uden for tolden.

Når du forlader Korea, behøver du slet ikke at gå forbi grænsevagten. Du skal bare gå hen til de automatiske porte, som genkender dit ansigt og lukker dig ind på få sekunder. Disse automatiske porte er ikke kun tilgængelige for koreanske statsborgere, men også for alle udlændinge.

Andre dokumenter

Der kræves ingen andre dokumenter end et gyldigt pas og en udfyldt K-ETA-formular (som tjekkes ved check-in).

Det anbefales at have hjemrejsedokumentet printet eller liggende på telefonen, men det bliver kun kontrolleret i særlige tilfælde.

Toldregler

Personer over 20 år kan toldfrit indføre følgende til landet:

  • 200 cigaretter,
  • 50 cigarer,
  • 250 g pibetobak,
  • 1 liter alkoholiske drikke,
  • 2 oz (ounces) parfume,
  • gaveartikler til en værdi af op til 400 usd.

Kontanter på over 10.000 usd skal deklareres skriftligt ved ankomst til lufthavnen. Formularer, der udleveres på flyet, vil blive brugt til dette formål.

Der gælder en streng politik om ingen import:

  • Narkotika,
  • frugt,
  • kødprodukter,
  • ...publikationer og videobånd af nordkoreansk oprindelse.

Hvis du ønsker at eksportere kulturelle relikvier og nationale antikviteter, kræves der inspektion og godkendelse fra Seoul Metropolitan Government, Art & Antique Assessment Office i Seoul.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.